• 41049
    nedense 2015-2016 sezonu dönemine benzettiğim takım. elbette o zaman bütçeler daha azdı kalite daha düşüktü ancak süreç çok benziyor.
    şampiyon olmuş bir galatasaray. şampiyonluğun ite kaka geldiğinin herkes farkında takıma radikal değişiklikler lazım ancak o dönem de başkan olan dursun özbek ve hoca hamzaoğlu şampiyon kadro şampiyon kadro diye diye tüm yazı uyuya uyuya geçirmiş o sırada fenerbahçe ve beşiktaş galatasaray’ın üzerinde kadrolar kurmuştu.

    o sezonda taraftar şampiyon olmanın hevesini yaşayamamış tüm yaz fenerbahçe ve beşiktaş’ın günden güne güçlenmesini izlemişti.
    galatasaray ise podolski hariç bilal kısa jem paul karacan jose rodriguez carole gibi vasat isimler almıştı.

    tekrar söylüyorum elbette o dönemin kadro kalitesi ile şuan ki bir değil bütçelerde aynı değil ancak taraftarın gazının sömürülmesi, transfer sessizliği rakiplerin senden daha kaliteli isimler alması ile benzer süreçler yaşanıyor.

    umarım sonu benzemez.
  • 41050
    kandıran kadroya sahip futbol takımımız.
    yedeklerde yazılan çoğu oyuncunun ne katkı vereceğini ne de bir sakatlık-ceza durumunda girip oynayacağını düşünmüyorum.
    hal böyle olunca eksik olan kadro iyice eksiliyor.
    bana kalırsa galatasaray'ın şu anki rotasyonlu gerçek kadrosu şöyle oluşuyor;

    kale:
    uğurcan
    günay

    sol bek:
    jakobs
    eren
    kazım

    sol stoper:
    abdülkerim
    lemina

    sağ stoper:
    davinson
    singo

    sağ bek:
    rolland sallai
    singo

    6 numara:
    lesley
    lemina
    torreira

    8 numara:
    sara
    torreira
    ilkay

    10 numara:
    yunus
    sara

    sol kanat:
    barış

    sağ kanat:
    sane
    yunus

    santrfor:
    osimhen

    şu aşamada hocanın nhaga'yı yedekten sokmak dışında çok kullanacağı sanmıyorum, kaan'ı koyar o da performans vermiyor zaten, arda ünyay desen geçen sene 3-0'lık maçlarda bile oyuna alınmadığı oldu, metehan zaten allahlık, ada yüzgeç falan bunların süre bulacağını düşünen varsa kendilerine şampiyonlar ligi finallerinde beknaz ile mutluluklar dilerim, günay kalırsa jankat gider gibi, can armando'ya gelirsek hazırlık maçında son 10 dakika kanatsızlıktan sağ kanadı boş bıraktık o zaman bile girmedi oyuna belli ki bu sezon olmayacak, berat luş'a da ada yüzgeç tarifesi yazıyorum.

    yani anlayacağınız ilkay'ı yazmama rağmen galatasaray'ın toplam 18 oyuncusu var.
    performans olarak geri gidenler, vereceği performans dönem dönem çok kötü olanlar, her sezon mutlaka sakatlık geçirenler, kaleciler falan derken bu kadro aslında şu an en fazla 14-15 kişiden oluşuyor.
    buraya en az 5 takviye lazım ama geçtiğimiz 90 günde bu takıma 1 tane kiralık takviye yapıldı.
    bu takımdan cl+lig beklemek hayal olur, hatta ben ligi de kaybettiğini düşünmeye başladım.
    çünkü öyle isimler yazılıyor ki gelseler bile galatasaray'a net çare olup olmayacakları belli değil.
    bir futbolcunun rusya ligi performansını baz alarak galatasaray'ın şu an bütün sorunlarını çözer diyemeyiz.
    can uzun gelir takır takır oynar diyemeyiz.
    leao için net olarak barış'ı keser diyemeyiz.
    sözün özü bu kadro patlak bir kadro, bu sezona bir taraftar olarak beklentisiz başlayacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın