40834
milli takımda oluşan hastalık kendisine de ne yazık ki bulaşmış görünüyor.
ben oldum, ben bilirim, yaptım ve oldu, en iyi biziz, ben yaptım, biz söyleyiz, biz böyleyiz...
adamcılık ve evlatçılık. liyakatsizlik. hor görme, küçük görme. disiplinsizlik. nasıl oynarsa oynasın ama o oynasın anlayışı.
sonu ne oldu hepimiz biliyoruz koca bir hüsran.
umarım bizim sonumuz da böyle olmaz. ama bu kafa ile en geç kasım ayında arda turan sesleri yükselir.
40835
4 sezonluk başarısını bu sene kaybetmesi muhtemel takım. daha sezon başlamadı evet ama geçen yılki üstünlük ve rehavetin devam ettiği görülüyor özellikle yönetim kanadında. bunun cezasını futbol keser, şu iskeletin iyiden iyiye değişmesi lazımdı. bu takım için bu sene iki tane umudum var. birincisi osimhen. ikincisi rekor kırmak için geçen yıldan daha motive olacağını düşündüğüm bir okan buruk ama onun 4 yıldır üzerine koyarak gideceği bir set hücumu var. iki sezondur çekirge gibi zıplıyoruz, bakalım bu sene de olacak mı.
40836
stoper tandeminde tehlike çanları çalan takımdır.
davinson: geçtiğimiz sezonun en fazla eleştirilen savunmacısı olsa dahi bence çoğu eleştiri haksızdı. savunmanın patronu. oyunun temel ismi. satılırsa yeri dolmaz. kalmalı.
abdülkerim: önemli bir lobisi var. takım içinde futbol dışı bir otorite tesis etmiş. taraftarda da ciddi bir illüzyon yaratmış lakin stoperin en zayıf halkası. oyun kurucu özellikleri geriledi. hızı 2 yıl öncesine göre daha geride. kaçarak savunma yapıyor ki okan buruk’un sisteminde adam adama direkt agresif hamle yapman lazım.
lemina: sağlıklıysa takımın en iyi sol stoperi fakat güvenip yola çıkılmaz.
singo: epey iyi atlet lakin kusura bakılmasın, bence de stoper değil. stoper diye alındığına da inanmıyorum.
çözüm: davinson’un yerine değil, “yanına” davinson düzeyi bir stoperle mesele çözülecek. oyun hızlanır, geçişlerde tehlikeler minimuma iner. sorun belli.
sağlıklı kalırlarsa skriniar ve nathan ake, ligi kotarır. stoper tandemi meselesinde maalesef geri düşme riskine girdik. bu çözülmeli.