• 27
    boşuna duyar kasan oluşum, kimse mehmet burak reçberi linç etmek istemiyor, sadece adının anılmasını istemediği takımının altyapılarında olmasını istemiyor. galatasarayın g si ile bile anılmak istemeyen birinin ve bunu alenen herkesin gözüne soka soka yapan birinin akademide işi olamaz, gider başka akademiye. çoçuktur yapar dersiniz ama bu çocuğun onu yönlendirecek ailesi de var demek ki kendileri de bu durumdan rahatsız değiller ki tedbir almamışlar.
  • 28
    twitter hesabı üzerinden bomboş duyar kasan akademi. kimse rüştü reçber'in oğlunu fenerbahçeli olduğu için eleştirmedi, eleştirmiyor. bütün büyük kulüplerin altyapılarında rakip takım taraftarı futbolcular vardır. ama ben hiçbirinin bu çocuk kadar patavatsızlık yaptığını, formasını giydiği kulübe saygısızlık yaptığını görmedim. öyle ya da böyle bu kulübün altyapısında eğitim alıyor, kendisine emek harcanıyor. fenerbahçeli olduğunu kanıtlamak için sosyal medya üzerinde saygısızlık yapmak zorunda değil. kimse zorla rerererarara diye bağır demiyor, sadece bulunduğu yere saygı duyup bazı şeyleri insanların gözüne bu kadar sokmaması isteniyor. 10 aylık yeni yeni yerlerde yuvarlanmaya başlayan çocuktan bahsetmiyoruz, 12 yaşına gelmiş çocuk bu kadar olgunluk gösterebilsin bir zahmet.
  • 29
    isminde "akademi" bulunan ve ülkeye iyi futbolcu ve bundan çok daha önemlisi iyi ve faydalı insan yetiştirme amacı taşıyan bir yapının yapması gereken açıklamayı yapmış olan futbol akademisidir. her şeye taraftarlık gözlüğü ile bakılmaz. hele hele konu çocuklarla ilgiliyse. on küsür yaşındaki bir çocuğun yaptığı çocukluktan dolayı koca koca insanların kovun, atın bunu demesi, babasından dolayı çocuğu mimlemesi, küfürlü konuşması, onu atın benim oğlumu alın vs gibi abuk sabuk laflar söylemesi çok vahimdir. okulda, akademide ayrım yapılmaz. isterse çocuk aziz yıldırım'ın oğlu olsun, 6 kasımda eliyle 6 yapıp sosyal medyada paylaşsın! çocuk sadece çocuktur. bu duruma "duyar kasmak" diyen insanlar da bir zahmet psikoloğa görünsünler. hayatta her şey galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş değil!

    https://twitter.com/.../1033320284282077185
  • 30
    amacı ahlaklı, zeki ve galatasaraya faydalı sporcular yetiştirmek olan akademi.

    mehmet burak reçber ahlaklı ve zeki olabilir. fenerli olması bunlara engel değil. ama bu fanatik fenerlilik ile ileride galatasaray yerine fenerbahçeyi tercih eder ise o zaman bu akademinin başındaki galatasaray ibaresini kaldırıp türkiye koyalım. türk futboluna futbolcu yetiştirelim.
  • 31
    kimse kimseyi linç etmiyor. gereksiz açıklama yapmışlar. anlamadıkları çocuğun* altyapıda kaldığı sürece mental gelişimi bence epey bir sorunlu olacak. şu an hesabı gizlenmiş, ancak halen erişebilen varsa çocuğun gomis ile bir antreman sonrası çekindiği fotoğraf vardı hesabında. altına yazdığı yorumlarda suçluluk psikolojisi içerisinde aslında gomis hayranı olmadığını, tamamen rastlantı sonucu o fotoğrafın çekildiğini falan ispatlamaya çalışıyordu. yani çocuk belli ki sürekli red ederek büyüyor galatasaray kimliğini. belli ki sosyal medyada kendisi gündem olmadan çok öncede taraftarlık açısından bir kimlik bunalımı içerisinde. neden yaşatıyorsunuz bunu çocuğa? tabi asıl sorumluluk ailede bitiyor.

    öte yandan taraftar olarak, altyapıdaki çocuğun hangi takımlı olduğuyla zerre ilgilenmiyorum. ama bu konu, çocukların tuttukları takım meselesinin epey uzağında. bir de akademi olarak neden izin veriyorsunuz 12 yaşındaki çocuğun sosyal medya kullanımına? madem gelişim üzerinden taraftara giydiriyorsunuz, bu sosyal medya denen bok çukuru etkilemiyor mu çocukların gelişimini?

    neyse....
  • 32
    https://twitter.com/.../1033320284282077185

    sayın akademi yöneticileri, ebeveyni tarafından terbiye edilememiş, “benim hayatımda galatasaray’ın g’sine yer yok diyen” şımarık bir çocuğu, takımda mı tutacaksınız. size göre volkan demirel’de affedilmeli belki ha...

    bırakın bunları. herkese anlayacağı dilden konuşacaksın aksi halde seni madara ederler.

    not: akademi yöneticisinin polyannacılığı da çok komik geldi bana. adamların bize yapmadığı hakaret kalmadı bizimkiler hala üç maymunu oynuyor.

    ekleme: bu çocuğu uyarmayan ve taraftarın sinirlerini bozan akademi yöneticisi her kimse derhal istifa etmelidir.
  • 33
    yaptıkları açıklamaya katılmakla beraber akademimiz eğitim konusunda sınıfta kaldı.

    tamam iyi futbolcu yetiştirin, gerçi beceremiyorsunuz ama ahlaklı insan yetiştirmek değil midir akademinin görevi?

    bu çocuk sosyal medya kullanıyor, eminim diğerleri de kullanıyor, peki siz neredeydiniz bunca zaman? burak reçber çocuk. cezai ehliyeti bile yok. her türlü hatayı yapabilir. bu hatayı görüp yanlışı göstermek ve düzeltmek değil mi göreviniz? bu çocuğun yazdıklarında galatasaray'a saygısızlık var. nankörlük var. oysa galatasaray ona bir gelecek sağlamaya çalışıyor. minnet duymayan çocuk yarın vatanına nasıl minnet duyacak? nasıl vatansever olacak? fenerbahçe'yi yine sevsin ama galatasaray'a da gerekli değeri vermeyi öğretmeli bu çocuğa.

    niçin rehberliğe yönlendirilmedi burak reçber? niçin bu sorunların üzerine eğilinmedi? niçin ailesinin dikkati çekilmedi? niçin bu kadar insan ciddi travma yaratacak bir linç kampanyası başlatana kadar o sosyal medya hesabı denetime alınmadı?

    insanlar duyar kasmakla suçluyorlar ya yaptığı açıklamayla galatasaray futbol akademisini. ben de katılıyorum. çünkü samimiyetsiz. evet teoride doğru ama uygulamamışsınız işte. uygulasanız bu çocuğun bu duruma düşmemesi lazım.

    anlatın şimdi eğitimin, öğretimin önemini.
    sen koskoca galatasaray'sın. türkiye'deki en köklü eğitim kurumusun. lisenle, üniversitenle. gerekiyorsa sadece çocuğu değil, nasıl eğitim vermesi gerektiği konusunda ailesini dahi eğiteceksin.

    bu yapılan açıklamanın çocuğu düşünmediğine eminim. sadece böyle bir açıklama yapmaları gerekiyordu. yaptılar ve galatasaray'ı korumuş oldular. tebrik ederim. ama çocuğumu asla size teslim etmem. çünkü galatasaray futbol akademisindeki çocuklar güvende değil bana göre.
  • 34
    galatasaray futbol akademisi devlet okulu değildir, özel bir kuruluştur. bir futbol akademisi olarak önceliği ahlaklı oyuncu yetiştirmek değil a takımda oynatabilecek oyuncu yetiştirmektir. ahlak ve doğruluk dersleri futbol akademisinde değil öncelikle aile sonra okul tarafından verilecek derslerdir. bir özel kuruluşun kar getirisi olmadıkça hiçbir şekilde tüm insanlara kanat germe gibi bir amacı yoktur. sapla samanı ayıralım, gerçekçi olalım. konunun zaten ahlak ile ilgisi yoktur.

    kendi bünyesinde futbol eğitimi bir çocuk yaşı ne olursa olsun sosyal medyada ısrarla ve inatla başka takım adına paylaşım yapıyorsa kulübün bünyesinde eğitim verilmesi sonlandırılmalıdır.

    biz 12 yaşında bir çocuk sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan sorumlu tutulsun diyecek kadar kafayı yemedik ama tam bu noktada bu çocuğun paylaşımları ailesinden bağımsız bir şekilde yapılması imkansız. bu paylaşımların bizzat ailenin etkisiyle veya denetiminde yapıldığı su götürmez bir gerçektir.

    rüştü kendi evine yakın diye galatasaray futbol akademisine oğlunu veriyor ve akademideki insanlar da fenerbahçeli olsa da adamın kimliğine bakmadan alıyor. gayet normal bir durumdur zaten geçmişten günümüze a takıma yükselmiş kendini fenerbahçeli diye tanımlayan nice kaliteli oyuncu vardır. fakat iş yediği çanağa ısrarla sıçmak olunca burada ailenin bunun önüne geçmesi gerekirken bunun olmasını sağlayan bir unsur olması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur.

    unutulmaması gerekir ki galatasaray spor kulübü bir hayır kurumu değildir.
  • 35
    cumhuriyet gazetesi'nden cumhur önder arslan'ın şöyle bir haberine konu olmuş akademimizdir.

    --- alıntı ---

    işte galatasaray’ın geleceği, kim bu isimler?
    galatasaray, teknik direktör fatih terim’in her defasında dile getirdiği florya’daki altyapısı için önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

    bugüne kadar türk futboluna sayısız futbolcu kazandıran sarı-kırmızılı kulübün futbol akademisi, terim’in takımın başına geçmesiyle yeniden hareketlilik kazandı.

    geçmişte özellikle 2000 jenerasyonu futbolcuların akademiye kazandırılmasında büyük rol oynayan terim, liderliğini yaptığı florya’daki kurmaylarıyla birlikte galatasaray altyapısının geleceği için yeni bir proje hazırlattı. ‘ galatasaray’ın geleceği’ parolasıyla yola çıkılan projede, altyapıdaki yeniden oluşum şemasının hazırlandığı, teknik kadrodaki hocalardan, futbolcuların eğitim, beslenme sistemlerine, antrenman programlarından, sahaların modernizasyonu ile tesisteki çalışma koşullarına kadar pekçok detayın yer aldığı öğrenildi.

    projede ayrıca, emlak konut gyo ile imzalanan anlaşma gereği önümüzdeki süreçte florya’dan ayrılarak yeni yapılacak tesislerine geçmek zorunda olan sarı-kırmızılıların, futbol akademisi’ni burada nasıl şekillendireceği de detaylandırıldı.

    terim’in, “ galatasaray’ın geleceği altyapıdadır. altyapımızı dünya çapında bir hale getirmeliyiz” sözleriyle sinyallerini verdiği yeni altyapı projesinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

    yeni yunus’lar yolda
    fatih terim ’in yeni sezon hazırlık kampına götürdüğü gençler sarı-kırmızılı formayı giyip maçlarda süre almaya devam ediyor. deneyimli hoca, ısrarla üzerinde durduğu ve gelişimlerini yakından takip ettiği 18 yaşındaki yunus akgün ve ozan kabak’ı aytemiz alanyaspor maçıda oyuna aldı. yunus, emre akbaba’nın ikinci golünde asist yapmayı başardı.

    terim, ekibiyle beraber florya’daki yaş kategorilerinin antrenman ve maçlarını yakından takip ediyor. sarı-kırmızılı takımda fatih terim’in isteğiyle abdussamed karnuçu (orta saha-18), ahmet sivri (forvet-19), boran güngör (kaleci-18), berk balaban (kaleci-18), celil yüksel (orta saha-20), doğan can davas (orta saha-20), ali yavuz kol (forvet-17) yeni sezon kampına gidip hazırlık maçlarında süre almıştı.

    terim, altyapıdaki gençler için “bizim gözümüze parmaklarını batıracaklar. onlara çok güveniyorum, hepsine gözümüz gibi bakmalıyız. hepsine şans vereceğim. hocalarıma da sesleniyorum, onlar yetiştirecek biz koyacağız” ifadelerini kullandı.

    --- alıntı ---
  • 36
    geleceğimiz bu akademide saklıdır. alt yapımıza yapacağımız yatırımlar ile akademimiz canlı tutulacak buradan gerçekten takımına bağlı,ahlaklı sporcular yetiştirilecektir. yunus akgün, celil yüksel gibi örnek olabilecek sporcular yetiştirilecektir. transferlere yüksek ücretler ödemekten ve günü kurtarmaktansa buraya yapılacak yatırımlar kulübü hem sportif hem de ekonomik açıdan sağlama alacaktır.
  • 42
    zorunlu hallerle de olsa, nihayet kadroya oyuncu yetiştiren, ilk on bire oyuncu veren ve bu durumunu özlediğimiz akademimiz. bu zorunlu haller olmasaydı da önümüzdeki dönemde kadroya mutlaka oyuncu verecekti, çünkü oldukça özel çocuklar mevcut ve teknik direktörün de fatih terim olduğu düşünülürse, alt yapımızdan oyuncu çıkmama olasılığı zaten yoktu.
  • 43
    ezeli rakiplerimiz kaynak yokluğundan ve kur krizinden dolayı, yasin öztekin, sadık çiftpınar, mustafa akbaş vs. peşinde koşarken; bünyesinde, alev almaya hazır kor kıvılcımlar barındıran aslan yuvası.

    çok küçücük bir örnek; mutlu aksu doğan'ın, daha geçen hafta (27 aralık 2018 galatasaray kayserispor u19 maçı'nda) attığı şu klas gole bakın. ligde kaç oyuncu bu soğukkanlılığa, son vuruş kabiliyetine ve tekniğe sahip?

    https://twitter.com/.../1078286986832678913
  • 44
    akademiden yetişen 18 yaşını doldurmuş futbolcuların tamamı ile beş yıllık sözleşme imzalanmalı ve ozan, celil ve yunus hariç (bunlar zaten kadroda) en az yedi tanesi (atalay, gökay, recep, süleyman, ogün, mutlu, ali yavuz) a takım idmanlarına çıkarılmalıdır. ismini sayamadığım diğer gençler üzülmesin çünkü mustafa kapı dahil en az yedi futbolcu daha a takım kadrosuna girebilecek kabiliyette. galatasaray ve özellikle şu andaki yönetim ve teknik kadro bu çocukların kıymetini biliyor.

    çalışmaya hem de hunharca! çalışmaya devam. gelecek bize gülümsüyor biz de geleceğe gülümseyelim. avrupa kupası getirecek bu çocuklar. inanın bana...
  • 45
    son dönemde yetiştirdiği, özellikle dikkat çeken 2000 jenerasyonundan ahlaklı, zeki ve galatasaraya faydalı sporcular yetiştirdiğini gördüğümüz akademi. 27 ocak 2019 sivasspor trabzonspor maçında ilk defa süper ligde ilk 11'de forma bulup, gol de atan abdülkadir parmak maç sonrası ropörtajını izledim, aklıma bizim 2018-19 sezonunda forma şansı bulup maç sonu ropörtajı veren genç arkadaşlar geldi. arada efendilik ve destur açısından fersah fersah fark var.
  • 46
    galatasarayın elindeki en büyük zenginliklerden biridir. yıllar önce atılan adımların meyve verdiği, yeni yeni tohumların da atılmaya devam ettiği akademimizdir. ozan kabak transferi altyapının gündeme biraz daha fazla gelmesine neden oldu elbette ama ismi artık daha geniş kitlelerce de bilinen yunus akgün, gökay güney gibi gençlerimizin yanında aşağıdan gelen daha pek çok yetenekli futbolcumuz var.

    en aşağıdan başlamak gerekirse u-16 milli futbolcularımız selman faruk dibek ve u-16 takımımızın kaptanı bartuğ elmaz gelişimlerini sürdürürlerse ilerde herkesin isimlerini duyacağı değerlerimiz olma potansiyelini taşıyorlar. ayrıca 2003 doğumlu milli futbolcular murat şenel bucaspordan, ata öztürk de kasımpaşadan 2018 senesi içinde transfer edildiler.

    1997 doğumlu doğancan davas şu an bandırmasporda kiralık oynuyor ve bu sezon 17 maçta 6 gol ile oynuyor. üzerinde durulursa altyapıdan bir orta saha oyuncusu kazanma ihtimalimiz yüksek. 1998 doğumlu celil yüksel de bu sene zaman zaman forma şansı buldu. celil de çok yetenekli bir genç ama zaman zaman oyun içinde kayboluyor. tam da fırsat bulabildiği bu sezonda daha cesur ve sorumluluk alacağı bir oyun oynaması gerekiyor.

    1999 doğumlu oyuncularımızda ozanın satışı sonrası gündeme gelen gökay güney ve ahmet sivri var. açıkçası ben ahmet sivriden çok umutlu değilim ama daha önce orta saha oyuncusu iken son dönemde stopere evrilen gökay güney, hem ayağına hakimiyeti hem pas ve oyun okuma kabiliyeti ile özellikle atakların stoperden kurulduğu modern futbolda çok değerli bir oyuncuya dönüşebilir. hava toplarında çok etkili olmaması ve pozisyon bilgisinin oturmamış olması da onun handikapları.

    2000 jenerasyonu herkesin de aslında artık bahsettiği gibi en zengin jenerasyonumuz. boran güngör, ogün çalışkan, recep gül, mirza cihan, mutlu aksu doğan, yunus akgün ve abdüssamat karnuçu bu jenerasyonun öne çıkan gençleri. fırsat verilmesi halinde abdüssamet bu yaş grubunda bence en çok gelecek vaat eden oyuncu. defansif orta saha oyuncusu olarak çok iyi bir süpürücü, pas kalitesi yüksek, soğukkanlı bir oyuncumuz. fiziksel gelişimini sürdürürse rahatlıkla a takımda süre alabilecek bir yetenek. yine henüz pek adı duyulmasa da mutlu aksu doğan da çok yetenekli ve dikkat edilmesi gereken bir gencimiz.

    2001 doğumlularda da yine gayet zengin bir yetenekli futbolcu havuzuna sahibiz. bu jenerasyonda özellikle sol bek süleyman luş şahsi kanım çok iyi bir futbolcu olacak. adı yavaş yavaş duyulmaya başlayan ve yaşıtlarına nazaran fizik gücü ile de ön plana çıkan ali yavuz kol da bu jenerasyonun önemli isimlerinden. ama benim esas çok ciddi bir çıkış yapmasını beklediğim futbolcumuz halil ibrahim kaya, bu gencimiz özenli bir şekilde üzerinde durulursa geleceğin yıldızlarından biri olmaya çok ciddi bir aday.

    2002 doğumlularda mustafa kapı gümbür gümbür geliyor zaten. fizik gelişimini de sağlarsa orta saha için rahatlıkla altyapıdan kazanılmış yeni bir değer olacak. bu jenerasyonda bir de kaleci evra var dikkat edilmesi gereken.

    özetle yarınları en sağlam takım galatasaray diyebiliriz. umalım ki bu jenerasyonlar vaat ettiklerini gerçekleştirsinler ve galatasaraya uzun yıllar hizmet etsinler.
  • 47
    oyuncuların sözleşme yönetimi işine acilen el atması gereken akademi.
    bu işi profesyonel birine mi verirler, başka şekillerde mi çözmeye çalışırlar bilemiyorum ama buradaki durum operasyonel olarak çok riskli.

    yıllarca emek verilen isimler, ya çok komik serbest kalma maddeleri ile sözleşme imzalıyor ya da menajerlerin kucağına atılıyor. en son ozan kabak ve yunus akgün’de bunları gördük. şam şeytanı kılıklı adamlar nereden türediyse bu oyuncuların gelişiminde belki bir gram katkıları olmamalarına rağmen pastadan pay alabilmek için adeta çocukları mezata çıkarttı.

    yetiştirdiğimiz adamları daha doğru düzgün oynatma fırsatı bulmadan ihraç etmek zorunda kaldık. böyle giderse de çokca bu durumla karşı karşıya kalacağız gibi duruyor. o yüzden yönetimin, akademideki futbolcuların sözleşmelerine ve menajerlik ilişkilerine müdahale edip, bir çare bulması gerekli.
  • 48
    yetenekli futbolculara gerekli fiziki desteği veremediğini düşündüğüm akademi. geçmiş yıllarda da şu anda da akademide çok yetenekli gençler var. bunların çoğu a takıma olması gerektiği gibi gönderilemiyor. güçsüz ama yetenekli futbolcular da bu sebeple takıma uzun yıllar hizmet edemiyor. eğer fatih hoca'nın belirlediği gençleri şimdiden fizik olarak hazırlarlarsa önümüzdeki sezon 2-3 yeni ve hazır genç takıma girecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın