• 1
    bu mektup galatasaray sözlükte türk futbol federasyonu'na yazılan ilk mektup olarak tarihe geçmiştir.:)

    ey federasyon yetkilileri;

    türk futbolunun gelişmesinin önündeki en büyük engel, başarılı olan takımın aşağı çekilmesidir. çünkü başarılı olanı aşağı çekerseniz, aşağıdakiler kendilerini geliştirmeye gerek görmezler. halbuki gelişme için acımasız rekabetten başka yol ve çare yoktur. bırakın bir takım gerekirse her yıl şampiyon olsun. bu diğer takımlar için motivasyon yaratacaktır. bu motivasyon ise başarı için daha çok çalışma, yeni oyuncular yetiştirme, yeni sistemler demektir. işte bunlar gelişmeyi sağlar. siz başarılı olan takımı türlü hakem oyunlarıyla aşağı çekerseniz aşağıdakiler başarı için motivasyonlarını kaybederler, var olanla idare etmeye başlarlar. aşağı çekmek için yaptığınız ayak oyunları sonucu kaos oluşur. tıpkı yıllardan beri içinde bulunduğumuz kaos gibi. sonuçta da her yıl bir adım daha geri gideriz. tıpkı şu ana kadar olduğu gibi.

    lütfen biraz düşünün. sükunet içinde düşünün yazdıklarımın ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. bu mektup tüm zamanlar için geçerli olup, sadece şu an icra ettiğiniz galatasaray’ı durdurma operasyonlarıyla ilgili değildir.
  • 2
    (bkz: süper lig forma yazılarında arial font kullanma zorunluluğu)

    bu garabeti düzeltmeden ligimizin marka değeri diye ağlamayın. bu tarz ufak gibi gözüken detaylar birleşerek marka değerine katkı sağlar. forma üzerinde kullanılacak daha kötü bir font olamaz. illa ki belli bir standart olsun istiyorsanız, premier ligi, ligue 1'i, championship'i örnek alın modern, şık bir görünüm tasarlayın. ya da bırakın her kulüp kendi istediği tasarımı kullansın. bu tarz konularla ilgilenecek bir biriminiz bile yoktur eminim. amacınız ülke futbolunun gelişmesi, kalkınması olmadığı için bu konulara fırsat bulamıyorsunuz.
  • 3
    kendilerine mektup yazmak içimden gelmiyor. kendilerine hababam sınıfı ahmet'in meşhur sözlerine benzer sözlerle seslenmek istiyorum:
    "sana sana sana hepinize dedim rezil adamlar.
    nedir bu ha nedir? nasıl izlettirirsiniz bu futbolu o tertemiz taraftarlara?
    onlar adalet istiyor, güzel futbol izlemek istiyor, ırkları sorgulanmadan iyi futbolcuları sahada görmek istiyor.
    onlara yardım elinizi uzatacağınıza bir de utanmadan sıkılmadan her hafta başka bir adaletsizlikle davranıyor, yabancı sınırı gelsin, futbol bitsin diye uğraşıyorsunuz.
    aslında alay edilecek, küçük görülecek sizlersiniz. hiç bir işe yaramayan, atamayla gelen sizler. utanacağınızı bilsem yüzünüze tükürmek isterdim ama siz ondan da anlamazsınız."
App Store'dan indirin Google Play'den alın