• 1
    formula 1 2017 sezonu 18. yarışı. fp3 cumartesi 18.00, sıralama cumartesi 21.00, yarış da pazar 21.00'de s sport'tan izlenebilir.

    mercedeksika pistinde önde gayet sıkıcı, ortada belki heyecanlı bir yarış olacak gibi geliyor bana. force india araçları best of the rest olup iyi sonuç alacaktır. hamilton'ın şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan ettiğini görebiliriz.

    amerika'da sainz'ın renault aracıyla çılgın attığını görmüştük. hulk ise yarış dışı kalmıştı. şimdi ikisini birden göreceğim için baya heyecanlıyım. go renault.
  • 2
    geç oldu biraz ama yine de yazayım.

    yarışı verstappen kazandı. bottas ikinci olurken kimi de podyumu tamamladı.

    startta ver-ham-vet üçlüsü bir mücadele içerisine girdi. verstappen liderliği aldı, onun arkasındaki ham-vet ikilisi temas yaşadı ve vettel'in ön kanadında hasar olurken hamilton'ın tekeri patladı. ikisi pite girip en arkadan ekibe katıldılar. bu vettel için kötü oldu. çünkü hamilton'ın şampiyonluğunu geciktirmek için en kötü ihtimalle ikinci olması gerekiyordu.

    renault motorlu 6 araçtan 4 tanesi yarış dışı kaldı. ricciardo, hulk ve hartley güç ünitesi problemiyle yolda kalırken, sainz da direksiyon sorunu yaşadı. onlara ek olarak ericsson da yarışı tamamlayamadı.

    herkes pite girerken beklemeyi seçen kimi ve stroll, hartley'in aracı alev alınca gelen sanal güvenlik aracından faydalanıp pite girdiler ve kimi podyum alırken stroll altıncı oldu.

    son sıraya kadar düşen vettel 4. sıraya kadar çıkabildi fakat bu hamilton'ın şampiyon olmasına engel olmaya yetmedi.

    force india araçları tahmin ettiğim gibi best of the rest olup, force india takımının takımlar şampiyonasındaki dördüncülüğünü garantilediler. ocon beşinci, perez yedinci oldu.

    magnussen de pite geç girenler kontenjanından faydalanıp yarışı sekizinci bitirdi.

    hamilton dokuzuncu, alonso onuncu oldu. sonlara doğru alonso hamilton çekişmesi çok iyiydi. hamilton sanırım difüzör sorunu yaşadığı için aracı mercedes gibi değil de mclaren honda'nın biraz daha güçlüsü gibi davranıyordu. bunun sonucu olarak da alonso yine bir savunma dersi verdi fakat güçten düşmüş mercedes'e karşı bile dayanamayacak bir honda sürmenin verdiği dezavantajla geçilmekten kurtulamadı.

    yarışın en ilginç kısmı sanırım hamilton'ın tur yemesiydi. verstappen, bottas ve kimi'nin hamilton'a tur bindirdiğini görmek baya bir ilginç geldi bana. zira bir ara arkalarda ericsson'un sauberini bile geçemeyecek duruma gelmişti.

    renault hulk'u yine üzdü. dolayısıyla beni de. arabayı durdurup önden inmesini, özellikle arabanın ön tarafının üstüne basarak inmesini tembih ettiler takım radyosundan. en kötü 5. olurdu diye tahmin ediyorum. fakat yine bir dayanıklılık problemi, yine renault, yine hulk.

    kaldı 2 yarış. 2 hafta sonra brezilya, ondan 2 hafta sonra da abu dhabi ile sezonu kapatıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın