• 1097
    galatasaraylı gazeteci.

    tam aklımdan geçenleri yazmış.

    --- alıntı ---

    galatasaray taraftarı, en azından bir bölümü gerçekten kafayı yemiş.

    takım 4 yıldır şampiyon.

    avrupa’da oldukça başarılı bir sezon geçirmiş.

    rakipleri galatasaray’ın geldiği pozisyon nedeniyle çıldırma noktasında ha babam yönetim ve teknik direktör değiştiriyorlar.

    bankalara borçlarını kapatıp, bankalar birliği anlaşmasından çıkan ilk büyük kulüp olmuş.

    kemerburgaz’da yepyeni, müthiş tesisler yapılmış.

    kuruçeşme’deki ada ve kalamış’taki sosyal tesisler yenilenmiş, şahane olmuş.

    yeni basketbol ve voleybol tesislerinin temeli atılmış.

    futbol takımı bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayı.

    futbol açısından söylenecek tek söz yok. eleştirilebilecek tek şey, diğer branşlarda aynı oranda başarı kovalanmıyor olması.

    buna karşın bir grup taraftar transfer yapılmıyor diye abuk sabuk taleplerde bulunuyor, yönetime hakaretler yağdırıyorlar.

    bi sakin olun çocuklar.

    türkiye standartlarının üzerinde takım kuran yönetim bu yönetim. her ne kadar bu kültürü getiren erden timur artık yönetimde olmasa da çıtayı koyduğu yer yüksek ve baktığınız zaman kadro gerçekten çok iyi. eksik var mı? var elbet ama onlar da tamamlanacaktır. ayrıca da bir takım her yıl şampiyon olmayabilir.

    bayern münih bile bazen şampiyon olamıyor.

    böyle saçma bir beklenti içinde olup, hakaretler yağdırmanız ayıp.

    biz 13 yıl şampiyon olamazken bile bu tribünleri doldurduk, ayrıca bu yıl da şampiyon olunmayacak diye bir şey yok. hâlâ favoriyken, bu öfke bu edepsizlik niye!

    kulüp ilkelerinden taviz verirse, yolsuzluk, hırsızlık olursa elbette her şeyi söyleyebilirsiniz.

    ama türkiye’nin en iyi takımına sahipken yönetime küfretmek, terbiyesizleşmek büyük terbiyesizlik.

    öyle değil mi şahan bey!

    --- alıntı ---
  • 1098
    yazdığı son yazı, adalet bakanının ikide bir yaptığı "yargı bağımsızdır" açıklaması gibi komiktir ve değersizdir. vizyona bak: "bayern de her sene şampiyon olamıyor" e tamam o zaman 100 kilo forvete senelik 5 milyon verip, 1 senedir sos veren orta sahaya adam almayalım o zaman. nasılsa bayern de her sene şampiyon olamıyor. işimizi düzgün yapmamıza ne gerek var o zaman?

    takımın kalecisinin takımı bırakacağı 1 sene önce belliyken bu yönetim kaleci transferini 15 ay sonra gerçekleştirdi fahiş bir fiyata. onu da erden timur ve süheyl batum sayesinde birilerine peşkeş çekilmekten son anda kurtarılan florya arazisinden gelen paralar sayesinde yapabildiler. milletin kulüp başkanı kendi cebinden kulübe hibeler yaparken bizimkisi zamanında haciz de getirmişti kulübe onu da unuttu herhalde sayın altaylı.

    kaldı ki şahan yönetime küfür etmiyor. dalga geçiyor. terbiyesizleştiğini görmedim ben. şahan'ı hiç sevmeyen biri olarak terbiyesizleşmedi diye savunuyorum bir de ve sizin de herhalde bagajınız olduğu için yönetimi bu kadar savunuyorsunuz herhalde.

    öyle değil mi sayın altaylı!
  • 1099
    bizim sıkıntımız istikrar. kimse sana her sene şampiyon ol demiyor. ancak olabildiğin kadar olacaksın. olabildiğin kadar da değil hatta oldurabildiğin kadar olduracaksın.
    üstüne istikrarı sadece başarı ile de sınırlamayacaksın. ekonomin istikrarlı olacak, yetiştiriciliğin ve tercih edilişin de istikrarlı olacak. 10 yılda bir avrupa başarısı kimsenin dişinin kavuğuna yetmiyor. 2. olunca şampiyonlar ligi elemesinden elenmeyeceksin. herkes bilecek, korkacak. ancak sen 2. olduğunda sağlam takım dahi kurmak için milyonları versen de kimse gelmiyor.
    istikrarını kaybediyorsun.
    aysal-özbek-cengiz-elmas-özbek.
    5 dönem arasındaki başarı ve başarısızlık kıstasına bakalım. işte istikrarsızlık budur. bayern her sene şampiyon olmuyor ama belki 2. olduğu sene şampiyonlar liginde yarı final final yapıyor. büyük takımlarda gözde doymuşluk olmaz, taraftar da buna alışır.
    madrid 500 kere şampiyonlar ligi almış takım. şampiyonlar liginden elenince taraftarı ağlıyor. bu düşünceyle onlar da doysun bir es versinler.
    kimse taraftara akıl vermeye kalkmasın.
    fatih beyler sanayide çocukların nasıl büyüdüğünü bilmez. 2 gün gelsin benim yanıma bir rakip takım taraftarıyla başarısız olunca konuşsun. psikolojisi bozularak gitmezse adam değilim.
    öyle zengin kulüplerinde viski içerken kahkahalarla fener galatasaray yorumu her yerde yapılmıyor.
    toplumun dinamiklerinden uzak kalmış fatih bey.
    yazık.
  • 1101
    yönetim başarısızdır. bugünün mevzusu da değildir her sezon aynı işler. şansımız yaver gidiyor sadece icardi, osimhen hatta uğur can transferi gibi bunlar son dakika gelenler bu tamamen şanstır. icardi fenerbahçe'ye gitse şu an 4 sene onlar şampiyon olmuştu belki de. bu kadar eksik varken temmuz ortasında 1 transfer yok gidenler bile belli değil. şahan iyi yaptı yoksa bunlar uyanana kadar lig bitecekti.
  • 1102
    bunların üzerinden stresi eksik etmeyeceksin ki salmasınlar.
    tepkilerden çıkartılan yangın'ın ne kadar doğru olduğu net anlaşılmaktadır.

    galatasaray'ın rakipleri kural tanımaz, limit tanımaz şekilde ilerlerken,
    galatasaray nitelik ve nicelik olarak yarışa eksik giremez.
    bunu herkesin görmesi ve idrak etmesi lazım.

    galatasray taraftarına laf söylemeden önce,
    tff 'ye "limiti olmayan ve daha 2 hafta önce limiti delmekten ceza almış bir takım nasıl 50 m eur bonservisle adam alıyor" diye soru sorabilir.
  • 1103
    galatasaray taraftarının bir kısmının kafayı yediğini iddia etmiş.

    bu kadar ilgili ise suyun öte yanının çifte kontratlar ve limit aşımları ile uefa’dan yedigi cüzi 7 milyon eur cezayı yazsın.

    fb idaresinin durumu kabullenip kendinden önceki yönetimin yuzde bilmem kaç küsür limiti aştığını kabul ettiğini de yazsın.

    tüm bu durum geçerli iken bir oyuncuya 50 milyon eur bonservis (botoks sercan’a gore 39,5) ve kendisine 10 m eur maas verildiğini ve bunun nasıl olabildiğini sorgulasın.

    uefa ceza verirken tffenerasyonu neden üç maymunu oynuyor onu da eklesin.

    once kamuoyunu bir oluştur sonra sırayı galatasaray taraftarına getirirsin fatih bey.
  • 1105
    galatasaray şampiyon olamadığında işler kötüye gidince bodrum' da teknesiyle keyif yapıp bize yine akıl verecek olan eski yöneticimiz. her şey futbol mu der geçer. zamanında yöneticiyken çok mu dert etmiş kulübü? biz defalarca harcanan makas açma dünya kulübü olma fırsatların artık ziyan edilmemesini istiyoruz. hele ki bu kirli leş kargalarının üzerimizde dolaşıp düşmemizi bekledikleri senaryoda. artık alınıp satılacak yer de kalmadı, hazıra dağın dayanmayacağını biliyoruz, sistemin ebedi makineleşmesini istiyoruz. tek derdimiz galatarasay'ın hem maddi hem sportif kurumsallığa kavuşması. o yüzden kulübü kendi hayatı kadar değerli gören bizleri, kıçı rahatların yargılamasını ahkam kesmelerini alkışlamayın.
  • 1106
    yönetimde galatasaray lisesiler olmasa yazdıklarının tam tersini yazarak yönetimin içinden geçecek akıl adam moduna girip taraftara akıl veriyor. elbette gereksiz yangın yapan, rakibin aldığı oyunculara bakıp abartan taraftar var ama birçok taraftar da sütten ağzı yandığı için planlı olsun istiyor. mesela transferden sorumlu insanlar belli olsun, kardeşler veya cenk ergün gibiler musallat olmasın, daha profesyonel ve sürdürülebilir olunsun. mesela okan hocamın her yıl kasım-aralıkta şikayetçi olduğu kadro zaafiyeti yaşanmasın, düştüğü belli olan adamlar ile kontrat uzatılmasın. her önüne gelene 5 milyon euro maaş, biraz iyi oynayana hemen zamlı sözleşme yapılmasın. kısaca yönetimde bir akıl, bir plan, bir strateji görmek istiyor. ama yönetim liselilerden oluşunca bir savunma mekanizması ile taraftara yüklenme başlıyor. ülkede iktidarından muhalefetine, yaşlısından gencine en cahilinden eğitimlisine her söz, her iddia ve her savunma adamına göre, kimin tarafında olduğuna göre şekilleniyor. dediğim gibi başkası olsa kulübü batıracaklar, yangını yapacak fatih bey, taraftara akıl vermeye çalışıyor. kim küfrediyor yönetime, sosyal medyadaki üç beş kendini bilmez mi? sosyal medyadaki küçük bir azınlığa bakıp bütün taraftara akıl vermeye gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın