2011-12 Türkiye Süper Lig 6.Hafta Maçı
19:00 Ali Sami Yen Arena
2 - 1
  • 56
    efsanelere saygı günleri kapsamında yaşayan efsanemiz turgay şeren'in anılacağı karşılaşma.

    rakip, aramızda oynanan son 6 resmi karşılaşmada bizi 4 kez mağlup eden bursaspor; bu 6 maçta aldığımız tek galibiyetin ise 6 mart 2009 galatasaray bursaspor maçı olduğunu belirtmeliyiz. bu maçta alacağımız galibiyet ile hem iyi gidişatımızı sürdürebilir, hem de bursaspor'a karşı son maçlarda tutmayan şansımızı döndürebiliriz.

    hiç şüphesiz, bu sezonki en zor maçımıza çıkacağız. bursaspor, bu sezon 2 deplasman maçında 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. mersin idman yurdu'nu 3-1 mağlup ederken, sivasspor'a 3-0 yenilmişlerdi. ayrıca spor toto süper lig'de geride kalan 5 hafta itibari ile maç fazlası trabzonspor da (10) dahil olmak üzere 11 golle en çok gol atan ekip konumundalar. her halükarda servet veya gökhan zan'ın birisi sahada olacağından kırılgan savunmamızı düşünecek olursak bursaspor'un gol bulma ihtimali bir hayli yüksek gibi görünüyor. turgay bahadır 5 maçta da ilk 11 başladı ve 2 golü bulunuyor. öyle sanıyorum ki beşiktaş maçı* sonrası ülkesine giden ibrahim tetteh bangura da takıma katıldı ve oynaması durumunda kalemizde tehlike yaratabilir. gerek bursaspor'un hücum gücü, gerekse kırılgan ve hata yapmaya meyilli savunmamızı düşününce bu maçta en güvendiğim isimler, fernando muslera ve tomas ujfalusi olarak öne çıkıyor.

    bursaspor'u 2.5 seneyi aşkın süredir mağlup edemediğimiz gerçeği yüzüme vuruyor tekrar, maç günü istanbul'da beklenen yağışlı ve soğuk hava da eklenince galibiyet, mutlak sonuç olarak karşımıza çıkıyor. çünkü o akşam, alınacak bir galibiyetten başka hiçbir şey daha fazla ısıtamaz içimizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın