resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 301
    topu ayağına alışı, top sürüşü, dönüşleri falan çok iyi. top ayağındayken ben futbolcuyum diye bağırıyor çocuk resmen ama bu kadar. 90 dakikada topu topu 4-5 dakika topla oynuyorsun zaten. topsuz oyunda hiç yok. pozisyon alma, doğru koşu vs gibi şeyleri geliştirmeli, aksi takdirde emre mor volume 2 olur. futbol böyle bir şey değil.

    bir de bu ülkeden çıkan tek wonderkid kendisiymiş gibi bir muamele görüyor. çok yanlış bir durum. kendisine de zarar bu.

    emre belozoglu, 16 yaşındayken oynamaya başladı. arda’nın yaşındayken ilk 11 oyuncusuydu zaten. zaten bir daha formayı bırakmadı gidinceye kadar. sakatlıklarla uğraşmasaydı şu an bambaşka bir kariyeri olurdu.

    arda turan, 17 yaşında manisaspor’da oynuyordu, hem de sağ bek mevkisinde oynuyordu. kiralıktan döndüğündeki 2006-2007 sezonunda galatasaray’ı tek başına taşıyordu. bir sonraki sezon hem takımı şampiyon yaptı, hem de 2008 avrupa şampiyonasında milli takımı sırtlıyordu. sonraki kariyeri herkesin malumu. birazcık sabretseydi şu an bile yetenek yoksunu barcelona’da oynuyor olurdu.

    özellikle bu iki futbolcuyu örnek verdim çünkü bu oyuncuların hem parlaması hem de aynı yaştayken performansları arda güler’den net olarak ileride.

    bir de karakter olarak emre ve arda turan gibi hırslı değil. liderlik özelliği yok. ben olsam sezon başında arda güler’i kiraya verirdim. zaten oynamıyor yeterince. çocuk zorluk falan çekmemiş belli. hayat da böyledir. her erkek hayatın bir bölümünde zorluk çekmeli. tokat yemeli, düşüp kalkmalı. bu çocuk bildiğin site içerisinde büyüyen, kıvırcık saçlı, nba tutkunu bebeler gibi takılıyor sahada. dertsiz tasasız adamdan topçu falan olamaz. frikik atılırken “abi ben atayım” dersen senden olmaz kardeşim. gerekirse sen geçeceksin topun başına. başka bir oyuncu gelirse itekleyeceksin.

    bir futbolcuda yetenek 3. ya da 4. planda artık. hırs, azim, karakter koyamazsan olmaz. değilse, futsal’da arda güler’den yetenekli bir kamyon adam indiririm sahaya. bence yanlış yolda ilerliyor. umarım aklı başına gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın