• 301
    dillere pelesenk 2011-12 sezonuvari bi dönüşümün şart olduğu fakat an itibariyle pek tat vermeyen dönem.
    elbette mevcut ekonomik koşullar o dönemkiyle bir değil, bu bir eksi lakin özellikle birçoğunun mental zayıflıkları gün yüzüne çıksa da avrupada daha zorlu rakiplere karşı alınan başarılı sonuçlar da bu çocukların belli bir sistem dahilindeyken iyi bir performans ortaya koyabildiklerini gösteriyor. kısaca elimizde para edebilecek oyuncu sayısı daha fazla bu artı bir, ek olarak artık sanırım onuncu yılını dolduran, dünyanın en büyük databaselilerinden bir scout ekibimiz var, bu da bir artı(!), en azından artı olmalıydı.
    sahi biz bugünlerde bize can simidi olmayacaksa bu departmanı niye kurduk? neyse dağılmadan konumuza dönelim.
    değişiklik şart çünkü bu isimler taraftarın istediği o dominant futbola cevap veremiyorlar. bunun yanı sıra vücut dillerinden okunduğu kadarıyla kendileri bile kendilerine inanmıyorken bizler onlara nasıl inanalım?
    databasei 100-200 futbolcudan oluşan, içlerinden eleyip beğendiğim 10-20 tanesini takımına yakıştıran sade bir futbolsever olan ben düşünmeden edemiyorum ben olsam napardım diye. misal hiç cüzdan sallamadan; marcao, kerem, cica ve mustafa muhammed’den çıkıp bir takım oluşturmaya çalışsak.
    marcao yerine stopere benim adayım nuraly alip olurdu. hazır kim min jae sonrası uzakdoğulu, boylu poslu futbolculara güven de artmışken, üstelik sol ayaklı ve cv’sinde zenit varken bence almak için daha doğru zaman yoktu. bu isimler elbette temsili, yoksa izlemesem de campos dönemi adı çıkan brezilyalı solak stoperler de olur, birçok kişinin övdüğü kiki kouyate* de olur.
    kerem’in gidişini bir diğer türk yetenek aral’la doldursak, alternatifi olarak da bizden yetişmiş, ne vereceği belli, aral yeteneğindeki bi çocuğun kesmekte zorlanmayacağı ama olası performans dalgalanmalarında da tereddütsüz 11’e koyabileceğin efecan karaca’yla rekabete soksaydık onu mesela. sağ taraf zaten yunus morutan tamam, sol bekte aanholt var, alternatifi olarak bi yandan süleyman luş’u artık bu bölgeye hazırlasak, kazımcan transferiyle de oyuncu çeşitliliği yaratsak gayet makuldu. sağ beke sacha boey ve berkan mahmut’u koy. hoca da biraz yetiştiriciğilini konuştursun burda. dediğim gibi cüzdan sallamadan kadro kuruyoruz, mert müldür mbabu falan yazmayı bilirdik yoksa*
    kaldı en önemli yer orta saha, bondo boşta onu hemen bi al her şeyden önce. oyuncu sattık o kadar onların parasını yiyecek değiliz, gueye zaten bedava, koy yanına barkley önüne yıldız adayı twine.
    bakın cüzdan sallamadık, santrforda mecbur nispeten düşük profil ilerleyeceğiz. okan buruk zaten ortalama bi santrfordan verim alan bi isim, koy en uca emil riis’i, arkasına da genç yetenek turgeman. burdaki mantık da efecan-aral ikilisiyle aynı olsun. bitti gitti. karakter olarak da performans olarak da taraftarı memnun edecek bi takım.
    özetle gönlümden geçen takım üç aşağı beş yukarı şuydu : https://gss.gs/bj2.jpeg

    tabi ki gözbebeklerimiz ali turap bülbül, yiğit demir, baran aksaka, eren aydın ve nicelerini de en doğru takımlara oynayıp gelişmeleri için kiralık gönderseydik, sözleşmesinin son yılına giren kerem atakan kesgin ile bi sonraki seneden itibaren olmak kaydıyla şimdiden anlaşsaydık…
    bu kadro artık mümkün değil, kimi futbolcu* zaten transfer olmuş durumda, kimisini* biz gönderdik.

    ama nolursa olsun, scoutluğu meslek edinmiş, bu işten para kazanan profesyonellerimiz de, cüzdan sallamış, teveccüh görmüş başkanımız da bizden çok daha iyisini düşünmeye, bizden çok daha iyisini yapmaya galatasaray’a borçlular.
App Store'dan indirin Google Play'den alın