• 6
    galatasaray'ın sonuna kadar şampiyonluğu hakettiği sezondur. zira o sezon şampiyonluğunun çalındığını iddia eden beşiktaş ile tsyd, lig, türkiye ve cumhurbaşkanlığı kupası'nda tam 6 kez karşılaşmıştı galatasaray ve o maçların hiçbirinde yenilmeyip 4 galibiyet 2 beraberlik elde etmişti.

    galip geldiğimiz 4 maç:
    1- galatasaray-beşiktaş tsyd kupası maçı: 3-2 kazandık. okan buruk iki tane attı. o garip önceki sezona ait şimşeklerin çaktığı forma son kez giyildi. galibiyet golünü uzaklardan şevket attı.
    2- beşiktaş-galatasaray lig maçı: 3-1 kazandık. kral hakan şükür iki gol attı. diğeri de tugay kerimoğlu+reinhard stumpf ortak yapımı korner golü. beşiktaş'ın 48 maçlık yenilmemezlik unvanına son vermiştik.
    3- galatasaray-beşiktaş türkiye kupası final ilk maçı: 1-0 kazandık. bayram günü oynanmış, erdal keser beşiktaş savunmasını ipe dizmişti.
    4- galatasaray-beşiktaş cumhurbaşkanlığı kupası maçı: 2-0 kazandık. goller kral hakan şükür ve papen mustafa'dandı.

    berabere kaldığımız 2 maç:
    1- beşiktaş-galatasaray türkiye kupası finali rövanş maçı: 2-2 berabere bitti. aslında bunu da galbiyetler hanesine yazmak gerek çünkü neticesinde türkiye kupası'nı almıştık. hatta kupayı 9 kişi kalarak aldığımızı belirtmekte de fayda var. ilk yarıda suat kaya, ikinci yarıda falco götz atılmıştı. goller kral ve arif erdem'den..
    2- galatasaray-beşiktaş lig maçı: 1-1 berabere bitti. golü tabii ki kral. falco götz o penaltıyı kaçırmasa 8-0'a sarılmayacaklardı ama olsun.

    söz konusu sezon hayrabolu'da oturan biri olmama rağmen 1-0 galip geldiğimiz aydınspor, 1-0 kaybettiğimiz fenerbahçe, 3-0 kazandığımız ankaragücü, 4-1 galip geldiğimiz karşıyaka ve ya 4 ya 5 attığımız konyaspor maçlarını mabet'ten izleme şerefine nail olmuştum.

    not: galatasaray'ın 8, beşiktaş'ın 6 attığı ankaragücü'ne hafızam beni yanıltmıyorsa karşıyaka'nın da 5 tane attığı sezondur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın