• 30
    nedir bu bitcoin başta olmak üzere blockchain teknolojilerinin çektiği arkadaş.

    mesela bir tane soytarının yönettiği b*ktan bir türk borsası battığında 2 milyar dolarlık dolandırıcılık haberleri yapıyordu ana akım medya. oysa 100 hadi bilemedin 150 milyon çarptı gitti adam ama bu olayda bile bitcoin'e saldırdı millet... tosunum millete neler yaptı bu kadar dert olmadı. anadolu'da her yıl bir kuyumcu milletin milyonlarca lirasını çarpar gider ama kimse "altın" dolandırıcılık demez... ya da bazı devletlerin yaptığı gibi bir gecede milli parasını 18 birimden 9 birime düşürür kimse çıkıp 18 birimden alanlar ne olacak ya da bu fiat para dolandırıcılık demez. neyse bu ayrı hikaye.

    gidip shit coinlere 100 lira basıp paranın altında kalacağını düşünen insanlar bir elenirse çok daha güzel olacak.

    bitcoin'de ortalama yatırım süresi 4 yıl. 65 bin dolardan aldım şuan zarardayım derseniz haklısınız ama bu melet ne zaman geri dönmemiş? ve geldiği yeri katlamamış ? bu meletten maksimum 21 milyon tane var ve bunun %10u kayıp ulaşılamaz cüzdan vs. yani istesen bile 21 milyon 1 tane yapamazsın. sabah kalkıp bitcoin basın diyecek bir otorite yok.

    bambaşka bir şey inşaa ediliyor şuan ama insanlar sabah kalkınca zengin olunacak bir mecra sanıyor burayı. mesela cardano diye bir ağ var afrika'da harika işler yapıyor, nft ile sanatçılar para kazanıyor, metaverse ile insanlar sınırlarını aşıyor vs. ve bunların hepsi bitcoin ile başladı.

    özetle blockchain nedir en ufak fikriniz yoksa bu işlere girmeyin paranızla birilerini zengin edersiniz.
    ek olarak bilmiyorum en ufak fikrim yok demek bu kadar zor değil.

    btc ve tüm kripto varlıklar aşırı oynak bir piyasanın enstrumanları bunu bir zahmet aklınızdan çıkarmayın.

    ekleme : eksik kelime.
App Store'dan indirin Google Play'den alın