• 194
    dış cepheye sonradan yapılacak olan her müdahale yapının tasarım anlayışına etki edecek ve en başından o şekilde tasarlanmadığı için muhtemelen yine beğenilmeyecektir. kaldı ki çok kolay bir iş değil zira önerilen yeni cephenin taşıyıcı sisteme dahil olması gerekir. e zaten şu andan sonra var olan taşıyıcı sistemlere bu yeni tasarlanmış dış cepheyi entegre etmek zor olacaktır.

    ancak yine de tek umudum en başında stadyum çatı ile beraber tasarlandığı için taşıyıcı sisteme binecek ekstra yükün problem yaratmama ihtimali. bunun için de ciddi çalışma gerekir. kullanılacak olan malzemenin ağırlığı ve güneş ışığına yıllar içinde vereceği tepki de dış cephe tasarımının bir diğer endişe noktası. kullanılacak olan malzeme ayrıca en azından yarı ışık geçirgeni olmalı çünkü stadyumun dış çeperinde ışık alması gereken ve aynı zamanda penceresi olması gereken kullanım alanları mevcut.

    boyamak ise tüm dünyayı bize güldürecek mimari facialar yaratır. zaten dış cepheye yapılacak olan her şey tasarımın içi ile dışının dillerini etkileyecek.

    bana göre ilk tasarlandığı şekilde kalmalı. geceleri ışıklandırma ile zaten güzel görünüyor. mimari fikrime göre de tasarımın kötü bir tasarım olduğunu düşünmüyorum. maalesef brüt beton haz alınan profesyonel küçük bir haz noktasıdır bazı mimarlar için. brüt beton tutkum olmasına rağmen bir stadyum tasarımında da kullanmazdım. kullanılmasını da istemem. lakin mete arat brütalist anlayışta bir stadyum tasarımı için iyi iş çıkarmıştır her ne kadar beğenilmese de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın