• 248
    ligde üst üste yaşadığımız puan kayıplarından sonra bu maçın bir şeyleri değiştirme maçı olduğunu düşünüyordum. maç başlar başlamaz ısıran, basan, pozisyon bulan bir galatasaray olur düşüncesindeydim ama gerçekten çok kötü bir ilk yarı geçirdik. göztepe kalecisi irfan can'ın hatası olmasa pozisyon bile bulamayacaktık. bunun dışında defansta paslaşmaktan başka hiçbir şey yapmadık. nitekim bu kadar çok paslaşmadan sonra da her galatasaraylının korkulu rüyası gerçekleşti ve bireysel hata sonucu devreye 1-0 mağlup girdik.

    ikinci yarıya ise istekli başladık ve irfan can'ın büyük hatasıyla beraberliği yakaladık. sonrasında ise belli bir tempo yaparak 2-1 öne geçtik ve kontra kovaladık. 3. gol için fırsatlar bulduk ama bir türlü fişi çekemedik ve maç da 2-1 galibiyetimizle sonuçlandı.

    evet, ilk yarı çok kötüydük ama ikinci yarıda bunu toparladık. takımın halen daha bir sürü eksiği var ama ikinci yarının belli dakikalarında oynanan oyundan zevk alabildim. taraftar desteğiyle birlikte mücadeleden kaçmayan, önde basan ve ikinci yarı boyunca pozisyon vermeyen bir galatasaray'ı görmek mutlu etti beni. 10-15 dakikalık tempoyla yetinmeyip geniş dakikalara yayabilirsek çok daha rahat maçlar çıkarabiliriz.

    oyuncu bazlı değerlendirmem ise:

    muslera: pek iş düşmedi ama yenilen golde yine çıkıp çıkmama arasında tereddüt etti. neyse ki o pozisyonda gol yedik de kırmızı kart çıkmadı. aksi takdirde büyük eleştiriler alabilirdi.
    luyindama: ilk yarının en iyi oyuncularından biriyken, yine basit bir hatayla golü yediren isim oldu.
    nelsson: defanstan çıkarken aralara attığı bazı paslar hoşuma gitti. genel olarak da basit oynadı ve iyi bir maç çıkardı.
    yedlin: havadan yaptığı ortalar yine daha taşa giderken, cicaldau'ya kestiği top güzeldi. kısacası eski maçlara nazaran hem defansta, hem de hücumda belli bir seviyenin üstündeydi.
    van aanholt: hücumda pek gözükmemesinin yanında, defansta da açıklar verdi. oyunun bazı bölümlerinde ise araları çok iyi gördü ve tehlike yarattı. genel anlamda ise vasattı diyebiliriz.
    berkan: her zaman ki gibi yine her yerdeydi. çok koşuyor ve gerçekten iyi mücadele ediyor.
    kerem: ilk yarıda çabalayan ender oyunculardan biriydi. birçok kez top ezdi ama eski maçlara nazaran toparladığı söylenebilir. ikinci yarıda ise bomboş bir pozisyonu değerlendiremedi. son vuruşlara önem verirse çok daha iyi olacak. ha bide en ufak bir darbede, yere düşüp kıvranması pek hoş durmuyor.
    cicaldau: hem savunmada, hem de hücumda müthiş oynadı. ilk yarıda göztepe'nin bulduğu pozisyonda kendini siper ederek olası bir golü önledi. oyun görüşü, pas şiddeti mükemmeldi. nitekim 2. golün asistini yaptı.
    morutan: ilk yarıda kötüydü ve çok top kaptırdı. ikinci yarıda ise kendini toparladı ve 3 kişiyi çalımlayarak galibiyet golümüzü attı. buna rağmen halen daha seviyesinin çok altında olduğunu düşünüyorum. hazır bir morutan çok can yakar.
    feghouli: ilk yarıda, oyunu rakip sahaya yıkamamamızın en önemli sebebiydi. hiçbir şey ortaya koymadığı gibi girdiği pozisyonlarda ise rastgele ortalarla atağı hiç etmekle meşgul oldu.
    halil: ilk yarıda ön alanda bir şeyler yapmak için çabalıyordu ama takım olarak kötüydük. yine ilk yarıda irfan can'ın hatasıyla top önünde kaldı ve bencilce davrandı. feghouli'ye pas verseydi çok daha farklı bir senaryo izlerdik. ikinci yarıda ise yine irfan can'ın hatasıyla beraberlik golümüzü attı ve oyundan çıkana kadar ortalama bir performans sergiledi.
    diagne: ikinci yarıda oyuna girdikten sonra çok iyi oynadı. orta alana gelip top dağıttı, sırtı dönük oynayarak pozisyonlar hazırladı falan... hatta güzel bir asistte yapacaktı ama kerem değerlendiremedi.
    alpaslan: ikinci yarıda luyindamanın yerine oyuna girdikten sonra risk almadan basit oynayarak ortalama bir performans sergiledi.
    emre: duran top sonrası önüne düşen topa çok daha iyi vurabilirdi. bunun dışında son 20 dakika girdiği için pek bir yorumda bulunamıyorum.
    oğulcan: son 10 dakika girdiği için bir şey diyemiyorum.
    mohamed: 90+'da oyuna girdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın