• 319
    yeni reklam anlaşmaları imzalayabilmesi için mevcut anlaşmaların bitmesini beklemesi gereken yönetim. stadyum ve göğüs reklam anlaşmalarından 12 milyon dolar rahat kazanırız, kim olursa bulur zaten. mevcut anlaşmalar bitmeden açıklanması şık olmaz. sponsorları küstürmemek lazım hem de yakın zamanda benzer bir rezalet yaşamışken. 3 kuruşluk sbarro sponsorluğu için göğüs sponsoru terra pizza'yı küstürmüştük. türk telekom ile sixt'i küstürmenin bir alemi yok.

    kulübün kasası boş. eski yönetimler de boş kasa buluyordu ancak bu sefer kasanın anahtarı bankalar birliğinin elinde. gelen paraya el koyuyorlar, anlaşma gereği. aynı zamanda 109/2 gerektiren nedenler yüzünden çok geç seçildiler. bir sol bek ve berkan lazım 16 temmuz saat 01:00'a kadar. yetişmezse eleştirilir çok normal. ancak objektif olmak lazım, mevcut konjonktürde bizim psv'ye rakip olmamız çok zor. transfer dönemi bitene kadar bir stoper, bir sol bek, bir sağ bek, berkan ve gedson lazım.

    siyasal islamcıların tongasına düşmeleri çok büyük eksiydi ancak bu başkanın siysal islamcı olduğu anlamına gelmez. hatta galatasaray başkanlık koltuğunu siyasal islamcılardan kurtarmıştır. eğer taylan olayında eski yönetim olsaydı muhtemelen taylan bir telefonla kadro dışı bırakılırdı. o yüzden bunu başlarına kakmaya gerek yok.

    devlet ile olan ilişkileri şimdilik iyi tutuyorlar. devletimiz açık fikirli insanlardan hoşlanmaz o yüzden bu kritere ileride tekrar bakarız. şimdilik yanlış verilen vergi cezalarının kaldırılması oldukça büyük bir artı. aynı zamanda bir futboldan sorumlu yönetici atamayarak hocayı futboldan sorumlu tek isim hale getirmesi beğenimi kazandı.

    kap açıklamalarının kısıtlanmasının iki yüzü olduğunu düşünüyorum. taraftarın kulübün transfere ne kadar harcadığını bilmesi hakkıdır. çünkü taraftar kulübün bir numaralı geliridir. taraftarımız algılara çabuk inandığı için kötü niyetli insanlar bunu kulanacaktır. madalyonun öteki yüzü ise yeni transferler ve sözleşme yenilemeleri sürerken, bu bilgilerin açık olması bizim elimizi daraltıyor. mesela omar transferi 800-900 bine bitecekken linnes'in maaşı bilinmesi bizim 300-400 bin € fazla maaş vermemize neden oldu. böyle bir çok örnek var. özellikle yabancı oyuncuların maaşları gizli olmalı. bu sorunun çözülmesi için transfer dönemi bitince bonservise şu kadar harcadık, şu kadar kazandık ve maaş ödememiz bu kadar açıklaması yeterli olacaktır.

    algının aksine kötü bir yönetim sınavı vermediler ilk 25 günlerinde. daha iyi olabilirlerdi tabi ki. taraftarın bilmediği şartlar bunu ne kadar etkiledi bilmiyoruz. geldiklerinde gün sayarken transfer tahtasının kapalı olduğunu bilmiyorduk mesela. 1 yıl sonra eğer galatasaray yerinde sekiyor ya da geri gidiyorsa bütün hataları yüzüne vurulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın