• 3708
    2020-2021 sezonunda tam anlamıyla overrated bir takımdır.
    bunun sebeplerine gelecek olursam:
    1) kadrosunun aslında o kadar kötü olmayışı. (dünya kupası finalisti vida, yedek orta sahası milli takımın euro 2020 kadrosunda yer alan dorukhan, diğer yedek orta sahası 6-7 yıldır süper ligde her sezon 30 maça çıkan oğuzhan, bir sezon önce sporting lizbona 5 milyon euroya transfer olan rosier, geçen sezonun flaş takımı alanyaspor'ın iki as oyuncusu, bir sezon önce 7 milyon euro bonservisle transfer edilen ljajic ... uzar gider bu liste ama çoğu kişiye göre beş para etmez bir kadroydu bu.)
    2) hakemler tarafından aleyhine çok zor karar çıkıp sürekli kollanarak lig yarışında önde kalması.( bunu açıklamaya gerek bile yok maçları izleyen taraftarlar biliyor neyin nasıl olduğunu. tüm sezon boyunca biz böyle kollanmış olsaydık bugün puan tablosunda 100 'e yakın puanımız olurdu.)
    3) futbol olarak 11-12 ya da 12-13 sezonlarını geçtim bizim 17-18 ve 18-19 sezonunun ortalaması kadar top oynamamasına rağmen medyada yaratılan beşiktaş'ın iyi futbolu algısı.(medyada yaratılan uzay futbolu oynayan beşiktaş'ın çoğu istatistikte galatasaray'a bir üstünlük kuramamasının yanı sıra 1 hafta önceki derbide şut çekmekten aciz hale gelin beşiktaş'ın futbolunu anlatmaya gerek yok.
    4) taraftarı, teknik direktörü ve yönetiminin yaptığı kirli algılar sayesinde en ufak detaylardan bir şey koparabilme düşüncesi sayesindeki kazanımları.( en basitinden galatasaray kimle oynasa o takımın yatacağı algısı ile birlikte o takımların ekstra performans göstermesi. en basit örneği hatayspor deplasmanı.)
    5) medyadaki baskınlığı sayesinde tüm bu algıların pozitif yansımaları.(ülkenin en büyük spor kanalının en önemli spor programında bjk efsanesi tümer metin ile ali gültiken ve bir dönem beşiktaş'ta top koşturan ayhan akman kadrosu yetmezmiş gibi ülkenin yayıncı kuruluşun baş moderatörü ezelden beri beşiktaşlı olan güntekin onay, baş yorumcuları ise bir diğer beşiktaş efsanesi metin tekin ve yakın dönemde beşiktaş'ta görev yapmış önder özen)
App Store'dan indirin Google Play'den alın