• 175
    eğer böyle bir durum olursa sadece şampiyonluk hanemize yazılan 1 sayı olmayacak. rakiplerin gardını tamamen düşüren bir şampiyonluk olacak.

    insanların yasının 5 evresi vardır. inkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme. yıllardır aldığımız mucize şampiyonluklar ve başarılar rakiplerimiz tarafından hep öfke ile karşılandı ve inkar edildi. her şampiyonluğumuz kirli iftiralara maruz kaldı. rakipler tarafından sürekli inkar edildi.

    eğer bu mucize şampiyonluğu da alırsak artık büyük bir depresyona girecekler. sonrasında ise yıllardır süren yas durumları kabullenme aşamasına gelecek ve bitecek. galatasaray’ın ve fatih terim’in başarılarını ve yaptıklarını seve seve kabul edecekler. bundan sonra her sezon kafalarında sürekli acaba olacak. fenerbahçe ve beşiktaş kitle olarak bir jenerasyonunu daha kaybedecek ve önümüzdeki 5-10 yıl boyunca kafalarında ki bu acaba devam edecek.

    bizim durumumuza gelirsek, şampiyonluk giderse en fazla 1 şampiyonluk sayımız eksik olur. 2-3 gün üzülüp yolumuza devam ederiz. 48 saat önce ikincilik düşünürken, 68 saat sonra şampiyon olmamak bize koymaz. zaten başkanlık seçimi, yeniden yapılanma flan derken sezonu unuturuz.

    ama eğer şampiyon olursak bana göre türk futbol tarihinin seyri tekrardan değişir. tıpkı 12 mayıs 2012 günü yaptığımız gibi tamamen psikolojik üstünlük bize geçer. önümüzde ki 10 yıla da damga vururuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın