resim
Jean Michaël Seri
Takım:Hull
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2209
    kendisi juventus'taki pirlo'ya benzeyen regista tipi bir oyuncu. pirlo'nun juventus'ta ikinci baharını yaşama sebebi, arkasında üçlü stoper, önünde ise box to box orta saha oyuncuların oynamasıydı. bu şekilde pirlo'nun defansif zaafiyetleri idare edildi ve kendisine oyun kuruculuk becerilerini göstermesi için alan sağlanmış oldu.

    jean michael seri'den de maksimum verim almak için bence 3-1-4-2 gibi bir diziliş ile oynayıp, önüne iki tane box to box oyuncu eklemek lazım. bu şekilde oyun kurmadaki en büyük yükü seri'ye verebiliriz. ancak, yine fatih hoca 4-1-4-1'de oyun kurucu görevi verirse, büyük maçlarda olmasa da genelde 4-2-3-1 ile takımı kilitlemeyi kendisine görev bilmiş zorlu deplasmanlarda zorlanırız.

    çünkü jean michael seri, iki stoper önünde konumlandığında ve bekler ileri çıktığında, kontra ataklar karşısında çok çaresiz kalıyoruz. her türlü eksik yakalanıyoruz ve seri'nin tüm defansif zaafiyetleri ortaya çıkıyor. geçen sezonun* antalyaspor* ve alanyaspor* maçlarının özetlerine bakmak yeterli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın