• 25307
    önde baskı yediğinde ve feghouli ve belhanda ekstra efor göstermediğinde, üstelik de sol beki olmadığında zorlanacak takım.

    takımın eskiden mariano gibi bir futbol aklı vardı. çok kötü oynadığı dönemler oldu ama çoğu zaman oyun kurarken çok etkin bir rol üstlendi. şu an onun yerinde omar var, fakat omar'ın performansı feghouli'ye çok bağlı. feghouli ölü gibi oynadığında omar'ın etkinliği çok çok azalıyor, sağ kanattan oyun kuramıyorsunuz.

    takımda şu an geriden oyun kurma noktasında en efektif silah marcao. 27 eylül 2020 galatasaray fenerbahçe maçında fenerbahçe'nin doğru yaptığı iki işten birisi marcao'yu preslemek oldu. marcao'ya baskı geldiği an geriden oyun kurmak konusunda sıkıntı yaşıyoruz.

    marcao'yu o baskıdan kurtarabilecek iki isim var. birisi taylan öteki saracchi. fenerbahçe'nin dün doğru yaptığı ikinci iş taylan'ı da iki kişiyle preslemek oldu, taylan o baskıyı yeyince marcao'yu presten kurtaramadı. saracchi de sakat olunca oyun kurma kabiliyetimiz sıfıra indi. dikkat ederseniz o alandan birkaç kere çıkabildik, çıktığımızda da etkili olduk.

    dünkü hayal kırıklığı ise belhanda ve feghouli oldu. belhanda'nın ne kadar boş bir futbolcu olduğunu dün bir kere daha görmüş olduk. taylan'ı o kadar yalnız bıraktı ki, dikkat edin, etebo oyuna girdikten hemen sonra bir taylan etebo paslaşması galatasaray atağı getirdi. belhanda paşamız biraz kıçını kaldırıp da geriden oyun kurarken taylan'a yaklaşsa idi, yahut feghouli birazcık beke yaklaşıp omar'a çıkacak alanı yaratsaydı fenerbahçe'nin önde presini kırabilirdik.

    sürekli şikayet ediyoruz, önde baskı yeyince galatasaray bozuluyor diye. evet, aynen öyle. neden? çünkü belhanda oyunu geriden kuracak arkadaşlara kesinlikle yardıma gelmiyor.

    dünkü oyunumuzda çıkmak için linnes kanadını tercih etmek büyük hataydı. bi kere linnes'in oyun kurmak gibi ya da geçiş oyununda katkı sağlamak gibi özellikleri yok, ikincisi linnes sol ayaklı değil, üçüncüsü de kanatta kendisine alan açmasını beklediğimiz adam bir diğer eli belinde arkadaş, arda. bizim dün, kesinlikle oyun kurmak için sağ kanadı tercih etmemiz gerekiyordu, belhanda-etebo değişikliğini belhanda'nın burnunun ne kadar havada olduğunu farkettiğimiz an yapmamız gerekiyordu, mümkünse de emre kılınç'ı sağ açığa atıp omar'a oyun kurma şansı vermemiz gerekiyordu.

    umarım biraz ders olmuştur belhanda severlere diyeceğim de, kaç sene oldu hala asistin asisti diye geziniyor ortalıklarda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın