• 143
    karışık gündem bugünkü oyunlarının önüne geçmesin. geçiyor ve buna dayanamadım bu yüzden yazmak zorunda hissettim kendimi.

    21 eylül 2020 fenerbahçe hatayspor maçında fevkalade pas oyunu oynamış takım. başakşehirle olan maçlarını izlemedim ama bu maçtan yola çıkacağım. normalde alt ligden gelen takımların daha mütevazi kadrolarla kapanıp kontra oynamalarına alışmıştık. ama hatayspor gerçekten sahada ne yapması gerektiğini bilir şekilde oynadı. hatta şöyle diyeyim galatasaray'ın düşük bütçelisi oyun olarak. sahayı iyi parselleyip tam oynamak istedikleri oyuna uygun profildeki oyuncularla doğru paslaşarak oyunu oynuyorlar. pası alan adama istasyon olmaya gelen birileri illa oluyor. kalite eksikliğinden hatalar olsa da stoperlerle orta saha arasında bizim takımda gördüğümüz riskli paslaşmalar da yapılıyor. 3 4 kişilik baskılardan doğu paslaşmalarla kurtuluyorlar bu şekilde. hiçbir oyuncu şişir ya allah yapmıyor. süper ligde böyle modern yaklaşımları pek görmezdik o yüzden ömer erdoğan büyük takdiri hakediyor.

    son olarak en önemlisi şuydu ki bunu yazma sebebim hatay sanki 90dakika kapanmış gibi konuşuluyor; 9 kişi kaldıklarında dahi top rakip sahadayken dört veya beş oyuncuyla rakip sahaya yerleştiler. saha parsellemellerini bu yüzden övdüm. oyuncuları bir şekilde topa hakim oldu. biz dokuz kişiyiz kapanalım işleri olmadı. son üç beş dakikayı saymazsak. böyle pozitif yaklaşımlarından ötürü de tebrik ediyorum.

    ne eksikleri var:
    -hızlı kanat oyuncuları yok. yani kontra becerileri çok kısıtlı kaldı.
    -kalite eksikliğinden rakip sahaya yerleştiklerinde doğru alan kapatan takımlara karşı bocalayacakları gerçek. fener'e karşı şut çekecek alanı bile bulamadılar. rakip yarı sahada top yaparken bocaladılar. topu getiriyorlar, tutuyorlar ama sonrası yok.
    -büyük takımlara bile karşı pas yapabilseler de bu oyun daha zayıf takımlara karşı bizim geçen sene oynadığımız kabız pas oyununa dönmeye çok yatkın. yani golü erken bulamazlarsa sonradan bulmaları çok zor. bir de gol yerlerse atmaları da çok daha zor olacaktır.

    tabii sezon içinde bu dediğim eksikler kapatılır, takım oyunu evrilir diye umuyorum.
    ömer erdoğan'a da hocalık çok yakışmış. allah yolunu açık etsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın