• 25182
    20/21 sezonunda kaliteli yerlilerinin artmasıyla umutlandıran, gülümseten, izlemesi keyif veren takımımız.

    uzun zamandır bekler konusunda sorun yaşıyorduk. mariano'nun atletizmi geldiği yıl yaşadığı ilk sakatlıktan sonra sona erdi, nagatomo ise yarım dönem üst düzey performans verdikten sonra ciğer sönmesi yaşadı.

    şu an sol beke baktığımızda saracchi gibi bir lokomotif, sağ bekte ise yara yara giden bir omar ve arkasında kendisinden nispeten daha teknik bir oyuncu olan linnes var. sol bekte süleyman'ın da çok iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum.

    defans tandemi oturmuş ve artık kimsenin tartışmadığı marcao ve luyindama'dan oluşuyor. bu adamlar gerçekten hem iyi oyuncular hem de iyi birer yatırımlar. arkasında gelecek vadeden emin ve aidiyet duygusu yüksek donk ile defansımız sapasağlam görünüyor. ahmet çalık'ın ise fazla forma şansı bulabileceğini sanmıyorum.

    defansif orta sahada her ne kadar taylan çok iyi bir oyun ortaya koysa da, henüz yedeği yok. çok zorlanılırsa donk yerine idareten geçebilir.

    merkezde ise elimizde, etebo(ben çok faydalı olacağından eminim, karakteri öyle söylüyor), belhanda, ömer bayram ve emre akbaba var. gerekirse atalay babacan gibi bir değer de var elimizde. ben şu anki merkez orta saha rotasyonunun yeterli olduğunu düşünüyorum. tabi ki belhanda gitse ve yerine banega ayarında kilit açabilen bir futbolcu gelsin isterim ama gönderemiyorsak da ziyanı yok, bu beşli merkezi sezon sonuna kadar götürebilir.

    sol kanatta oynayabilecek oyuncularımız, emre kılınç, ryan babel, arda ve kerem olarak görünüyor. babel'in halinden tavrından dolayı gitmesini çok istiyorum, gitse dahi takviyeye ihtiyacımız olmayacaktır. emre'nin hücumun her tarafında oynayabilecek olması ise en büyük avantajımız.

    sağ kanatta feghouli, jesse, jimmy ve yunus var ki bu kanadın zayıf olduğunu söylemek mümkün. soso'nun vereceği performans muallak, her maçta istekli oynamıyor. jesse ve yunus çok gençler ve henüz önemli bir aşama kaydedemediler, yeterince ışık da vermiyorlar. jimmy ise bence ancak türkiye kupası rotasyonunda oynayabilecek bir futbolcu.

    forvet üçlümüz ise falcao, diagne ve ali yavuzdan oluşuyor ki, defans sonrası en sağlam bölgemiz forvet. bu üçlü bizi gole doyuracaktır.

    kalemizde malesef muslera sakat, yerine fatih ya da okan dönüşümlü oynayacaklar ve en yumuşak karnımız kale. fark yaratacak bölgede fark yaratacak oyuncun olmaması pahalıya mal olabilir ama bu saatten sonra buraya tekrar bir takviye yapılması mümkün görünmüyor.

    şu an itibarıyla sorun çıkarabilecek bölgemiz defansif orta saha ve sağ kanat mevkileri gibi. tüm bunlara rağmen iyi bir ekibiz, başımızda terim, yanında scott piri var. futbolcularımızın büyük çoğunluğu yüksek karakterli, disiplinli ve işine saygı duyan oyuncular. (babel, belhanda ve soso'yu ayırarak)

    bu sene futboldan keyif alacağımızı düşünüyorum ve galatasaray futbol takımının bunları sağlayacağından eminim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın