resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 18187
    transferi konusunda sinirimin halen geçmediği insan.

    1) 34 yaşında aldığınız futbolcu, öncelikle futbolcu olmalıdır. impact player da olmalıdır; yani anında verim alabileceğim ve ne verim alabileceğimi bildiğim bir isim olmalıdır. malum şahıs, son 3 senede futbol oynamadığı için ne vereceği bilinememektedir; 23 yaşındaki performansı vereceğini düşünen varsa helal olsun.

    2) eğer impact player olarak alınmadıysa, neden alındığının çok net bir şekilde açıklanması lazım. türkiye’nin en büyük sosyal toplum kuruluşu, koskoca galatasaray, hükümete yakınlaşmak ve bu sayede lobi yapmak için malum şahsa ihtiyaç duyuyorsa kapatıp gidelim kulübü.

    3) “geldi artık bize destek vermek düşer” deli saçması bir laftır. bu lafı edenin, bugün, “muslera dönene kadar tecrübesinden faydalanalım diye volkan demirel’i aldık” denmesi faraziyesinde volkan demirel’e de sonsuz sevgi ve destek göstermesi lazım. eğer gösteremeyecekseniz bu lafı da etmeyeceksiniz. bu iş senin desteğinle olmuyor. bak ben geldiği günden beri, bugün itibariyle takımda en sevmediğim 2. adam konumuna gerilemiş belhanda’ya destek vermiyorum; galatasaraylı değil miyim şimdi ben? böyle saçma bir duyar kasma metodu olamaz; geçin.

    4) kimse eleştirilemez değildir. en yakın, en sevdiğiniz arkadaşınızı düşünün, kendisini aldattığını bildiğiniz biriyle evlense “oğlum/kızım napıyosun sen?” demeyecek misiniz? neymiş fatih hoca istediyse bize söz söylemek düşmezmiş. o zaman neden burada babel’e sövüyordunuz geçen sene? onu mustafa denizli mi getirdi? açın bakın; hocaya verdiğim destek, hocanın bende sonsuzdur; bunu defaatle belirttim. desteğimin sonsuz olması, her yanlışına “he” demek zorunda olduğum anlamına gelmiyor. bu son 20 yılda size ülke genelinde diretilen biat kültürünün parçası. buna uymayın. eleştiri ileri götürür, eleştiri iyidir.

    5) dönelim galatasaray özeline. galatasaray sadece başarıları ile övünüp hava attığınız bir takım değildir. galatasaray’ın her bir harfinde bir duruş, bir vizyon, bir batıya açılan pencere, bir eleştiri kültürü, özetle olması gereken bir demokrasi ve vizyon yapısı görürsünüz. güce tapmak, biat etmek galatasaray düzeni içerisinde olmayan kavramlar. malum şahsın bu özelliklerini çıkartın, boş küme kalır. eleştirmez, her sevdiğinize koşulsuz biat ederseniz, bir sene önce tıklayarak messi alacağız diye twit atarken, biat edilen kişi gittiğinde avrupa’nın en borçlu 6. kulübü olduğunuz gerçeği yüzünüze vurulur; meczup gibi attığınız twit ile kalırsınız. duruşu, söylem ve eylemleri ile isterse bütün kariyerini galatasaray’da geçirmiş olsun, galatasaray değerlerinin hiçbirini alamamış veya benimseyememiş malum şahsın bu formayı giymesi önce armaya hakarettir. hayır değil diyorsanız, yarın öbür gün karar alan mekanizma, emre çolak’ın da bu formayı giymesi gerektiğine karar verirse, o zaman çıkıp onu da eleştirmeyeceksiniz, çünkü siz, karar alma hakkınızı devretmişsiniz. artık sizin yerinize, komple biat taktiği ile devrettiğiniz merciin kararını sorgulamanız her şeyden evvel haddinize değil. sadece bu konuda değil; madem her karara koşulsuz bir güven var, sahaya 11 kaleci ile bile çıksak laf edemezsiniz; eğer etti iseniz selçuk ile ilgili olumsuz girilerinizi de silin; kendinizle çelişmeyin.

    6) transferi baştan sona skandaldır. ocakta olsa idi de skandal olacaktı, şu anda da skandal olacak. çok şükür ahmetçi mehmetçi olmadığımız için galatasaray kazanırsa seviniriz, ancak galatasaray’ın imajını bozacak her şeyin de karşısında olma hakkımız var ki sonra “kandırıldık” olmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın