resim
Emin Bayram
Takım:KVC Westerlo
Mevki:Stoper
Yaş:21
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 434
    duyguları bir kenara bırakarak yorumlamak istiyorum zira altyapıdan çıkan her genç için çok heyecanlanıyorum.

    taraftar olarak bir kere hakkında bir bakış açısı geliştirmemiz lazım. şöyle ki emin'i kime benzeteceğiz ve kim gibi olmasını isteyeceğiz? sıklıkla ozan kabak ile kıyaslıyoruz ama tarz anlamında birbirleri ile alakaları yok.

    ozan ramos'a benziyor ise emin pique yada bonucci'ye benziyor. emin daha sakin oynayan, ayağı düzgün, ayakta kalan ve dengeli bir stopere benziyor şimdilik. ozan mücadeleci, rakiple boğuşmayı ve topa atlamayı seven bir stoperdi. ozan için fizik gücü önemli çünkü bu işleri zayıf fizikle yapamazsınız, ama emin'in çok güçlü olmasına gerek yok (yerlerde sürünsün demiyorum) çünkü orada fiziğinden ziyade beyniyle oynayacak. işte zaman bize beynini ne kadar sahaya yansıtacak onu gösterecek.

    burada ağır olduğu yönünde görüşler var ki doğrudur. bu yaşta bu cüssede ise (siyahi de olmadığına göre :) ) belli ki ağır bir oyuncu. istese de ömrü boyunca hızlanmayacak çünkü hız doğuştan gelen bir durumdur ve bunu çok değiştiremezsiniz. ancak zaman içinde rakibi karşılamayı ve doğru açıda koşmayı öğrenecek ve hız konusunu unutacağız. öğrenemez ise zaten olmayacak söylemeye gerek yok.

    ben soğukkanlılığını, ayağına olan hakimiyetini, pas verme kabiliyetini ve ayakta kalma isteğini beğendim. 17 yaşında süper ligde ilk maçına çıkmış ve aklında yüzlerce soru işareti olan bir gence göre bence mükemmel bir performans sergiledi.

    umarım önüne aksilikler çıkmaz da türk futbolu olarak ayağı düzgün bir savunma lideri kazanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın