resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 5121
    acaba bugün de elimizde patladı mı diye merak ettim ama gördüğüm kadarıyla bugün elimizde patlamamış.*

    2018-2019 sezonunda fransa'da 40 maç oynarken monaco, şampiyonluk mücadelesi vermiyordu ama zar zor puan kazanıyordu ve neredeyse küme düşmeme mücadelesi veriyordu. takımı kaos içinde biraz olsun ayakta tutan ve en iyi katkıyı veren oyuncunun falcao olduğunu söylüyorlardı.

    zaten güvenmeseler transferin son gününe kadar bekleyip, yeni sözleşme imzalamaya çalışmazlardı. takımımız ve fatih hocanın aklındaki oyun için doğru model bir santrfor mu, bu ekonomik şartlarda kendisiyle devam edilmeli mi, bu sezondan sonra kendisine güvenip yola çıkılmalı mı, sorularının tamamına gelecek menfi yorumlara saygı duyar, hak veririm.

    ancak, radamel falcao'nun 2018-2019 sezonu performansını gördükten sonra 2019-2020 sezonunun bu şekilde geçeceğini öngörmek bana göre mümkün değildi. keza, bu kadar sakatlık yaşamasının artık fiziğinin kaldırmadığını düşünüp, kronik bir hale geldiğini düşünmeyi doğru bulmuyorum.

    fizik olarak güçlü ve daha genç oyuncu mario lemina da defalarca kendisi gibi benzer kas sakatlığı yaşadı. hatta, marcelo sarracchi de geldiğinden beri falcao ile benzer sakatlıkları yaşıyor.

    ben de gerek ekonomik, gerek target man olan bir oyuna geçmemiz gerektiğini düşündüğümden gönderebiliyorsak, gitmesinden yanayım. ancak, 20'li yaşlardaki oyuncular bile benzer sakatlıkları yaşarken; sezon başında kamp görmemiş, üstüne aşil tendonu sakatlığı yaşamış ve ayağının üstüne basamadığından hiç antrenman yapamamış, 30 yaşının üstünde bir oyuncunun kas sakatlıkları yaşaması o kadar anormal gelmiyor.

    açıkçası her şeye rağmen, kendisinin karakterine güveniyor, kalırsa ve sağlam bir yaz kampı geçirirse gelecek sezon çok fazla sakatlanacağını düşünmüyorum. ancak, fizik olarak çok güçlü bile olsa mevcut oyun planımız ve rakip ceza sahasına yeteri kadar top taşıyamıyor olmamız sebebiyle, kendisinden yine %100 verim alamayacağımız ve büyük ihtimalle başka bir savunma zaafiyeti olan sofiane feghouli ilk 11 oynayacağı için top tutan, rakibe baskı yapan, 90 dakika mücadele eden bir target man daha faydalı olur diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın