• 3
    ligde 35 puanla 10. sırada yer alan gaziantep futbol kulübü ile 32 puanla 12. sırada yer alan denizlispor'u karşı karşıya getirecek olan maç. 29. hafta itibarı ile küme düşme hattının en üstü olan 16. sıradaki kayserispor'un 28 puanı var. bu bakımdan iki takım için de üç puan çok değerli durumda.

    denizlispor covid-19 arası sonrası 3 maçında da galibiyet alamadı. sivasspor'a ilk yarının uzatmalarında yedikleri golle kaybettiler, inönü'de beşiktaş karşısında varlık gösteremeyip dağıldılar. geçen hafta ise düşme hattındaki çaykur rizespor karşısında 2-0'ı koruyamadılar.

    gaziantep futbol kulübü ise 3 karşılaşmayı da berabere bitirdi. bu 3 maçın da ortak noktası öne geçmelerine rağmen skoru koruyamamaları. 21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçında malum 6 saniye kuralı sonrası beraberliği sağladılar ama diğer iki maçlarının skoru da 1-1 oldu.

    gaziantep ekibinin bu maçtan sonra kalan 4 maçı da sıralamada altında olan takımlarla olacak. denizlispor'un ise önümüzdeki iki hafta trabzonspor ve başakşehir'in yanı sıra hemen arkasında ne olacağı belli olmaz bir alanyaspor maçı olacak. bu bakımdan ele alınca hikaye olarak çok derin bir maç aslında. bu maçtan alınacak skor ve sonrasında yaşanacak durumların sezon sonu küme düşmeye etki etmeme şansı yok gibi...

    1 aralık 2019 gaziantep fk denizlispor maçına dönersek o karşılaşma 2-1 denizlispor üstünlüğü ile sona ermişti. ilk yarısı golsüz biten maçta antep ekibi son 3 haftada olduğu gibi öne geçmiş ancak galibiyeti koruyamamıştı. maça dair bir diğer ilginç anektod ise denizlispor'un gollerini atan hadi sacko'nun attığı 2 golün sezonda attığı yegane 2 gol olmasıydı.

    bülent uygun'un kayserispor'un başında çıktığı 15 aralık 20019 gaziantep fk kayserispor maçını ise ev sahibi takım 3-0 kazanmış...

    o günden bu yana en öne çıkan değişiklik denizlispor'da mehmet özdilek yerine bülent uygun'un getirilmiş olması. 22 maçta 24 puan toplayan takım 7 maçta 8 puan toplamış. denizlispor covid-19 öncesi oynanan son maçını kazanmışken gaziantep futbol kulübünün galibiyet hasreti, her ne kadar çoğu sıralamanın üst yarısındaki takımlarla olsa da 7 maçı bulmuş durumda.

    denizlispor bu sezon evinde 4 maç kazanabilmiş, biri sezonun ilk haftası bizimle oynadıkları maç. gaziantep takımının deplasmanda kazanabildiği maç sayısı ise 3. bu maçların ikisi rizespor ve ankaragücü'ne karşı idi. diğeri de biraz epik bir maç olan 21 aralık 2019 kasımpaşa gaziantep fk maçıydı. karşılıklı penaltıların kaçtığı, ilk yarıda 4'e giden garip bir mücadeleydi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın