• 31
    olumlu anlamda seri, feghouli ve donk, olumsuz anlamda ise henry, a. çalık ve belhanda(bayrak sallayanı) orneklerine bakınca, oyun aklı yüksek oyuncunun, takımı seviye atlatmak için ne kadar önemli ve değerli olduğu, yüzümüze çarpılıyor son bir kaç senedir.

    diğer takımlardan, olumlu anlamda örnek verecek olursak ; sosa, sorloth, novak, clichy, epruanu, mahmut, atiba, g.gonul, l.gustavo, hakan özmert, efecan karaca... bu adamların, takımlarının en önemli oyuncuları olmalarının en büyük sebebi yetenekleri değil, oyun akıllarının diğerlerine göre daha yüksek olması.

    olumsuz anlamda ornek verirsek zaten hepinizin aklına gelecektir bazı isimler. çünkü bu ayrım, oyuncuyu izlerken kendini çok belli ediyor diye düşünüyorum.. rodriguez, alper, jailson, ciğerci, nkodou, diaby, ndiaye vs..

    hatta bana göre başakşehir takımının son yıllarda şampiyonluğu kovalamasının en büyük nedeni bireysel yetenekleri değil, oyuncuların, oyun aklı ortalamasının, diğer takımlara göre fazla olmasıdır.

    aslında oynadığı kısa sürede emin bayram' ın yaşından daha olgun oynadığı kanısına varmamızın sebebi de kendisinin oyun aklının yüksek seviyede olması. bu aldırdığı faullerde, yaptığı müdahalelerde ve pas seçimlerinde çok net görülüyor, aynen diğerlerinde olduğu gibi.

    bu sebeple de maalesef bizim maçları seyrederken top belhanda ve henry' ye geldiğinde acı çekiyorum.. bana göre transfer yaparken ve genç oyuncu bakarken dikkat edilmesi gereken ilk özellik bu olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın