• 37
    saygıdeğer renktaşlarım, sevgili galatasaray sözlük yazarı kardeşlerim,

    sizlerden ufak bir ricam olacak...

    galatasaray, baba gündüz’ün de dediği gibi bir halatı hep birlikte çekenlerin; hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır.

    biliyorum birçoğunuz 14 haziran 2020 çaykur rizespor galatasaray maçındaki kötü oyundan ve ruhsuz takımdan şikayetçisiniz. nando ve andone’nin sakatlıkları da işin tuzu biberi oldu. ben de sizler kadar hayal kırıklığına uğradım, kızdım, üzüldüm, kahroldum.

    yalnız dikkatimi çeken bir husus var, o da sözlükteki bazı yazarların bu sezon için aşırı negatif, “3. bile olamayız, avrupa’ya da gidemeyiz” tarzı entryler girmeleri. bence bunun adı realist değil, pesimist yaklaşım.

    ki unuttuğunuz bir şey var; canımız ciğerimiz galatasaray hiçbir zaman realist bir takım olmadı. kuruluş felsefemiz dahi ali sami yen tarafından idealist, hatta 1905 yılı için oldukça ütopik sayılabilecek şu cümle ile tarif edilmiş: “ingilizler gibi toplu halde oynamak, türk olmayan takımları yenmek.”

    2000 yılında uefa kupasını kazandığımızda biliyorsunuz ki bahis şirketleri şansımızı 250de 1 görüyordu. ama biz aslanlar gibi mücadele ederek, son dakikaya kadar savaşarak türk olmayan takımları yendik ve avrupa’da bir kupa kazanan ilk ve tek türk takımı olduk.

    2019-2020 sezonu için şampiyonluk ihtimalimiz kabul edersiniz ki 1/250den yaklaşık 50 kat daha yüksek.

    büyük düşünür gheorghe hagi’nin de bir röportajında söylediği gibi “başka bir şey yok kardeşim, en büyük galatasaray!

    sanırım uzattıkça uzattım, özet olarak söylemek istediğim şudur: kenetlenin, başka galatasaray yok!

    ayrıca (bkz: aslan gibi savaş galatasaray/#2910391)
App Store'dan indirin Google Play'den alın