• 73
    maçın bizim için güzel bir sonuçla bittiğini söylemek lazım.

    üzerine naçizane birkaç şey söyleyeyim. bence başakşehir önlemi daha kolay alınabilecek bir takımken, trabzonspor'un maç içindeki x-faktörleri daha fazla. iyi bir taktiksel çalışma ve saha içi disiplinle başakşehir'i kitleyebilirsiniz. zaten fatih terin'in son zamanlarda başakşehir'e karşı genel olarak hep kazanması buna örnektir. başakşehir'in bir oyunu vardı ve oyunu oynuyordu. taktiksel olarak güçlü, tekrarla daha güçlü bu oyuna karşı önlem daha kolay oluyordu. gerçi okan buruk, abdullah avcı'ya göre daha esnek bir teknik direktör. ama hâlâ takım o eski hüvviyetini koruyor.

    bununla birlikte trabzonspor henüz teknik direktör bile diyemeyeceğimiz hüseyin çimşir'e emanet. oyunları futbolcu performanslarına aşırı bağımlı. fakat zaten bu yüzden önlem alması da zor bir takım oluyorlar. nwakaeme, abdüş, ekuban, ndiaye, sosa ve hatta uğurcan oyun olarak kaybedilen bir maçı trabzonspor'a getirebiliyorlar. başakşehir'de de var pekala böyle oyuncular ama bu isimlere göre sayıları daha az ve daha önlem alınabilir futbolcular.

    bu bakımdan başakşehir'e karşı 1-0 kilit oyunu oynamak mantıklı gibi dururken, trabzonspor için aynı şeyi söyleyemem. yine saydığım nedenlerden dolayı başakşehir, trabzonspor'a nazaran önümüzdeki süreçte daha az puan kaybetme potansiyeli olan bir takım.

    şu maçta izlediğim başakşehir ve trabzonspor takımlarına, gerekli taktiksel önlemleri aldıktan -ki şu son zamanlardaki kendini oyuna vermiş fatih terim'den daha iyi yapacak biri yok süper lig'de- kazanmama gibi lüksümüz yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın