• 13
    hangi kulüp kendi fatih terim'ini yaratmak istemez ki? galatasaray bile fatih terim bu işlerden elini ayağını çektiği zaman yeni bir fatih terim'ini yaratmak isteyecek. ancak bugünkü persfektife kulüplerin kendi fatih terim'ini yaratması olarak bakarsak asıl sorunları göremeyiz.

    mesela beşiktaş taraftarı sergen yalçın'dan hiç bir zaman bir fatih terim olmayacağını biliyorlar. ama onlar için bugün en doğru hamlenin sergen olacağını da biliyorlar. yada fenerbahçe taraftarı. 1996 dan beri bir şekilde teknik direktörlük yapan, trabzonspor'dan son 10 yıl içerisinde tam 3 kere kovulmuş ersun yanal'dan fatih terim olmayacağını, olcak olsaydı bu zamana kadar çoktan olacağını gayet iyi biliyorlar.

    mesele yeni bir fatih terim yaratma çabası değil. yabancı hocalar ligimizde tutmuyor. cvsinde şampiyonlar ligi şampiyonu, avrupa kupası şampiyonu, dünya kupası şampiyonu gibi başarılar olan yabancı hocalar bile kovuldu buradan. dahası işler kötü gitmeye başladığı an da tazminat derdine düşüp daha kötü götürmeye başlıyorlar. kulüplerin artık bu tazminatları ödeyecek gücü kalmadı. getiriyorlar camianın evladını. hem kulübü tanıyor, ülkeyi tanıyor, rakibi tanıyor. risk az. hem de işler kötü mü gitti. istifasını iste, etmezse de at taraftarın önüne. o camianın kapıları bana kapanmasın, taraftarın gönlü kırılmasın diye mecbur kabul edecek zaten. olay tamamen bundan ibaret. yoksa fenerbahçe'nin 11-12 sene önceki ekonomisi olsun ali koç gider en isimlisini getirmeye çalışırdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın