resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 4593
    cristiano ronaldo, ibrahimoviç, ribery veyahut aklıma gelmeyen başka bir isim, genel olarak futbolu en elit seviyede oynayıp hala aktif futbol hayatına devam eden +33 yaşında bir futbolcu ne zaman takımlarında güzel bir iş yapsa burada övülüp yere göğe sığdırılamazken kendisi he fırsatta galatasaray taraftarının hedefi olup, ekseriyet tarafından satılması gerektiği konusunda yaygara koparılıyor.

    iyi bir bonservis teklifi gelir, kendisi de gitmek isterse tabi ki satılabilir. kimse satılamaz diye bir kaide yok ama kendisine karşı takınılan şu tavra en ufak anlam veremiyorum. burası türkiye ligi ve buraya getirebileceğin maksimum kariyere sahip adamların profili belli. mesela yaşı kaç olursa olsun ibrahimoviç, ronaldo, messi, neymar gibi en elit katmanın topçularının yolu buraya hiçbir şekilde düşmez. hala aktif futbol oynayıp bu isimlerin bir tık altı topçular arasında da falcao getirebileceğin en iyi isimlerden biri. biraz keyif almaya bakın yahu. hep eleştiri hep eleştiri. 6 ay gibi bir sürede adamı perte çıkarmanın manası nedir.

    ki performans ve sakatlık konusunda da kendisine yapılan muamelenin tamamen haksızlık ve sosyal medyanın kar topu etkisi olduğunu düşünüyorum. adamın ilk yarı oynadığı sanırım 7-8 maç var. ilk yarı galatasaray 16 maçta 18 gol atabilmiş. dahası şampiyonlar liginin en az isabetli şut çekebilen takımıyız. takım bu durumdayken oynadığı 5-6 tane ciddi maçta gol atamadı diye bunu falcaonun sırtına yüklemek ne kadar mantıklıdır ?

    ki burayı paranteze alıyorum. takımın oyun anlayışının değiştiği, adam akıllı özlenen galatasaraya dönmeye başladıktan sonra kendisi oynadığı her maçta fark yarattı ve kalitesini belli etti. konya deplasmanında attığı golde ligimizdeki forvetlerin tamamına yakını ayağına topu alıp gevelerdi o noktada. kendisi kalitesini tamda bu noktalarda, bu pozisyonlarda belli ediyor ve tüketim toplumunun son ürünü sosyal medya taraftarı adamın yakasından düşerse birkaç sene daha etme potansiyeline sahip.

    gelelim sakatlık mevzusuna, herkesin elinin altında internet var. tüm sosyal platformlarda hakkında atıp tutmadan önce son 3 sezonunda kaçar maç oynamış veya geçmişinde kronik olarak adlandırılabilecek, aynı bölgeden aynı şekilde yaşadığı 5-6 sakatlık var mı açıp bakabilir herkes. en son yaşadığı sakatlıkta aynı sahada kendisinden 10 yaş küçük saracchide aynı şekilde sakatlandı. kötü zemin koşullarına bağlı olarak. ve dahi kötü zemine bağlı olarak durduğu yerde adam yer şeklinde intiba yaratan, defansın en kozu luyindama'nın bağları koptu ve sezonu kapattı. konyanın zemini hakkında da bir şey söylemeye gerek yok sanırım.

    kendisinin "fanboyu" falan değilim. eğer takıma iyi bir para getirecekse gayet satılabilir de. yerine başkası oynayıp yedek de bırakılabilir. ama taraftarın her şeyi bu kadar çabuk yiyip, bitirip, sindirmesine, tüketmesine, ön yargılarına katlanamıyorum.

    çünkü eminim ki bu zihniyet dün geceden sonra bir kez daha kritik bir anda topu ayağında geveler ise aynı muameleyi falcao'dan 11 yaş küçük gelecek vaat ettiği için aldığımız sekidika içinde yapacak. isimler ve zaman değişse de bu tavır baki kalır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın