resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 4418
    kendisi hakkında son zamanlarda bizim lige uygun olmadığı ile alakalı yazılar okuduğum futbolcu.

    bunları diyenlerin, bizim ligimize uygun futbolcu tanımı ise, güçlü ve sert olması. mesela islam slimani tam ligimize uygun bir futbolcuydu fakat sezonu tam tamına 1 gol ile tamamladı.

    peki bizim ligimiz nasıl? savunmaların çok akıllı yapılmadığı ve çok yetenekli savunmacıların olmadığı bir lig. böyle bir ligde falcao tarzı oyunculara başarılı olunamaz denmesi bana çok doğru gelmiyor açıkçası.

    mesela falcao tarzında olup ya da sert ve kuvvetli olmayıp türkiyede oynamış forvetlere bakalım.

    theofanis gekas: türkiye'de 84 maça çıkmış ve 50 gol 13 asist yapmış. kariyeri bittikten sonra buraya geldiğini ve düşme hattında olan takımlarda oynadığını hesaba katarsak çok çok iyi istatistik.

    vagner love:60 maç, 39 gol 6 asist. bence yine çok çok iyi bir istatistik. buraya gelmeden önce fransa liginde sezonda 4 gol atmış bir oyuncunun buraya geldikten sonraki sezon gol kralı olması büyük gösterge.

    samuel eto: 89 maç, 50 gol 15 asist. kesinlikle eto'nun en iyi zamanki formuyla söylemiyorum. buraya gelmeden seria'da 2 gol ile oynayıp burada ilk sezonunda 20 gol attı.

    alex de souza: sanki yaptıklarını yazmama gerek yok.

    mbaye diagne: bu oyuncu da güçlü bir oyuncu değil fakat şuan ligde en fazla gol atan yabancı oyuncu durumunda.

    bu oyuncuların hiç biri fizikli ve güçlü oyuncular değildi. hiç biri rakip defansı sırtında taşımıyordu fakat çok fazla gol attılar. daha örnekler çoğaltılabilir.

    falcao, yukarıda saydığım oyuncuların türkiye'ye geldikleri durumundan çok daha iyi bir durumda geldi bize. hem fiziksel, hem mental hem de oyun olarak. ceza sahası içinde yapabilecekleri hala bizim ligimiz için çok çok yeterli. sadece biz beklentimizi ona uygun tutmalıyız. ona uygun oyunlar oynayıp topu ceza sahasında bir yere götürmeliyiz. illaki diagne'de olduğu gibi topu ağzının içine değil ceza sahasında bir yere taşıdığımız zaman zaten falcao'nun orada olduğu göreceğiz. zaten kendisinin alamet-i farikası bu.

    bizim ligimiz için ve bütün ligler için uygun olan futbolcu. bizimle çok güzel anılar yaşayacağına eminim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın