resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 9167
    şuan hem takım, hem fatih hoca hem de kendisi için takımdan ayrılması gereken oyuncu. bu saatten sonra takıma çok fazla faydası olmayacağı neredeyse aşikar.
    fakat,

    kendisinin bundan önceki 2 sezonuyla 2019-2020 sezonunu kıyaslamamamız gerekir.

    bu sezondan önceki iki sezonda, orta sahamızda donk, fernando ve ndiaye gibi oyuncular oynuyordu. bu oyunculardan fernando hariç, pas almasını bilen ve doğru koşu yapıp topu karşı alana geçiren bir tek oyuncumuz bile yoktu. o yüzden kendisi yokken bırakın pozisyon bulmayı karşı kaleye atak bile yapamıyorduk. özellikle karşı kaleye yakın olduğu zamanlarda da yaptıklarıyla takıma çok fazla faydası oldu. kazanılan 2 şampiyonlukta da en önemli pay sahiplerinden biridir. zaten istatistiklere bakıldığında iki sezonda en iyi ratingi olan oyuncunun kim olduğunu rahatlıkla görebiliriz.

    peki, bu kadar iyi istatistikler yakaladıysa bu sene niye gitmesinin iyi olacağını düşünüyorum.

    2019-2020 sezonuna girerken hoca bir karar aldı. takımı pas takımı yapacaktı. burada ise önemli olan belhanda'nın durumuydu. sezon başında takım orta sahası ile alakalı girdi girerken, takımın defansın önünde 2 tane 8 numaraya yakın orta sahayla mı yoksa, bir tane çapa dediğimiz orta saha ve önünde 2 tane orta sahayla mı oynayacak çok önemli bir fark oluşturur demiştim. yani dizilim olarak 4-2-3-1 ya da 4-4-2 mi ya da 4-1-4-1 ya da 4-3-3 mü oynayacağımız belhandanın kaderini belirleyecekti. biz sezonun ilk yarısında sürekli defans önünde bir oyuncu ve belhanda'yı merkez gibi oynattık. bu da alan kontrolü hiç bir zaman iyi olmamış belhanda'nın bütün foyasını ortaya çıkardı. geriden sürekli oyun kurmaya çalışan belhanda çok fazla top kaybı yaparak gerçekten takımı sabote eder bir görüntü ortaya çıkardı. fakat buradaki esas sorun belhanda gibi bir oyuncuyu oyunun tam merkezine koymaktı. burada fatih hoca'nın hata yaptığı söylemek mümkün.yani geçtiğimiz iki sezona nazaran bu sene gerçekten çok kötü oyun ortaya koydu.

    peki diziliş düzeltilerek kullanılması daha mantıklı olmaz mı? şuan için olmaz. çünkü şuan takımımızda geçen senelerde olmayan lemina ve seri gibi oyuncular var. bu oyuncular hem pas hem de dripling sorunumuzu gayet iyi çözüyorlar. hatta pas oyununu iyi oynayabildikleri için forveti çiftlememize yardımcı oluyorlar ve emre akbaba gibi gol sezisi çok yüksek bir oyuncuyu kullanmamıza olanak sağlıyorlar. yani şuan takım için de gereksiz ve boşluğu çok rahat bir şekilde doldurulabilecek bir oyuncu.

    not: kendisi için galatasaray tarihinin en kötü oyuncusu diyenler, muhtemelen bu sene maç izlemeye başlamışlardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın