• 4
    anladığım kadarıyla karmakarışık geçecek bir kura çekimi olacak.

    şimdi ev sahibi ülkelerin grupları zaten belli. katılıp katılmamaları kendi ellerinde.

    a grubu: italya / azerbaycan
    b grubu: rusya / danimarka
    c grubu: romanya / hollanda
    d grubu: ingiltere / iskoçya
    e grubu: ispanya / irlanda
    f grubu: almanya / macaristan

    katılım hakkı kazanan ev sahiplerini gruplara yazıdığımız zaman şu tablo ortaya çıkıyor. katılım hakkı kazanan host takımlar: italya, rusya, hollanda, ingiltere, ispanya ve almanya. bunları güncel puan tablolarına göre, yani torba durumuna göre gruplara dağıtırsak buyurun.

    a: 1. italya / 2. ??? / 3. ??? / 4. ???
    b: 1. ??? / 2. rusya / 3. ??? / 4. ???
    c: 1. ??? / 2. hollanda / 3. ??? / 4. ???
    d: 1. ingiltere / 2. ??? / 3. ??? / 4. ???
    e: 1. ispanya / 2. ??? / 3. ??? / 4. ???
    f: 1. almanya / 2. ??? / 3. ??? / 4. ???

    belçika ve ukrayna host olmayan seribaşı takımları. rusya b grubunda olduğu için ukrayna'nın o gruba girmesi imkansız. bu durumda kalan iki gruba bu seribaşıları yerleştireceklerdir diye düşünüyorum. böylelikle b ve c grupları ilk iki torbayı halletmiş oluyor.

    a: 1. italya / 2. ??? / 3. ??? / 4. ???
    b: 1. belçika / 2. rusya / 3. ??? / 4. ???
    c: 1. ukrayna / 2. hollanda / 3. ??? / 4. ???
    d: 1. ingiltere / 2. ??? / 3. ??? / 4. ???
    e: 1. ispanya / 2. ??? / 3. ??? / 4. ???
    f: 1. almanya / 2. ??? / 3. ??? / 4. ???

    şöyle bir durum daha var. paired hosts dedikleri olay. yukarıdaki listede gördüğünüz gibi rusya ve danimarka aynı gruplara yazıldı bile. danimarka bugün irlanda'yı deplasmanda yenerse en kötü ikinci olarak 2. torbadan, yani başından beri aynı grupta olacağı belli olan rusya'yla aynı torbadan aynı gruba seçilmesi gerekecek. bu durumda ya 1. torbadaki bir takımla, ya da 3. torbadaki bir takımla değişiklik yapılacakmış diye okudum.

    ben 1. torbaya dokunmayacaklarını, büyük ihtimal 3. torbayla değişiklik yapacaklarını düşünüyorum. bu durumda isviçre 2. torbaya girebilir. güncel durumları 3. torba ve danimarka'yla aynı eleme grubundan çıktılar.

    sıkıntı bununla bitmiyor. kura çekimleri 30 kasım 2019 tarihinde yapılacak. fakat play-off maçları mart 2020'de oynanacak. yani 4 grubun 4. torba takımı belli olmadan kura çekimi yapılacak. fakat bu da değil asıl sorun.
    romanya, iskoçya, irlanda ve macaristan euro bileti alamadı, ama play-off şansı sürüyor. irlanda aslında bu akşam danimarka'yı yenip geçebilir, ama danimarka favori. şimdi bu saydığım 4 takım host takım. yani katılmaları durumunda grupları belli.
    yani bu demek oluyor ki kura çekiminde ne çıkarsa çıksın, bu takımların katılıp katılamamasına göre mart ayında değişiklik olablilir.

    nerenize battı 4 tane 4'lü gruplu, 16 takımlı euro anlamıyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın