resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 8024
    bazen bir takım klişeler ortaya atılır. “x futbolunun zamanı geçti, artık y futbolu oynanıyor” gibi. şahsen ben buna pek katılmam.

    anahtar kelime: tutarlılık. tutarlı olduğun sürece her futbolu oynatır ve başarılı olabilirsin.

    maliyetinden bağımsız konuşuyorum, younes belhanda benim beğendiğim iyi bir futbolcu. ilk 2 sezonunda inişleri çıkışları oldu ama genel olarak bakıldığında, tutarlıydı. çünkü parçası olmayı sevdiği bir ekiple oynuyordu.

    kalitesi tartışılsa da, önde basan, tempo yapan, geçiş hücumlarını seven ndiaye ile oynuyordu. yine ön tarafında; onyekuru ve garry gibi koşmayı ve tempoyu seven kanat oyuncularından minimum bir tanesi ile birlikte oynadı. bu sezonlarda galatasaray şampiyon oldu, belhanda da çoğunlukla verimliydi.

    dediğim gibi, ne oynadığından ziyade, tutarlı olup olmadığın önemlidir. biz bu sezon tutarlı değiliz. orta sahada nzonzi ve seri, kanatlarda ise feghouli ve babel var. bu oyuncularla tempo yapman, geçiş hücumu oynaman ve koşman pek mümkün değil. haliyle bu 4’lünün arasına sıkışan belhanda, belki de hiç olmadığı kadar kötü gözüküyor. çünkü düşük tempolu pas oyununun oyuncusu değil belhanda.

    eğer fatih terim bu oyuna ve bu oyunculara sadık kalacaksa, devre arasında ilk gitmesi gereken oyuncu; younes belhanda’dır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın