• 1
    olmayandır. çok sık kendisinin takıntıları olduğu, bir oyuncuya kafayı taktıysa bundan asla dönmediğini, bu inadı galatasaray'a zarar dahi verse umursamadığını iddia eden insanlar görüyorum.

    kendisinin oyunculara forma dağıtırken 'inat' uğruna birilerini dışarıda bıraktığını düşünmüyorum.

    son örneğimiz linnes-mariano/nagatomo tercihi.

    neden linnes sol bekte oynamıyor, neden sağ bekte oynamıyor. e bak mariano nagatomo dökülüyor, linnes geçen yıl iyiydi deniyor.

    öncelikle bunun cevabını şöyle verelim:
    1) neden mariano?

    çünkü fatih terim bu yıl pasa dayalı bir pozisyon futbolu oynatmak istiyor. bu oyunda savunmadan top çıkarırken geçen yıl yaşadığımız sorunlar hepimizin aklında. fernando ve mariano'ya yakın markaj yapıldığında savunma topu çıkaramıyordu. devre arasında gelen luyindama, marcao ikilisi bu konuda çok iyi olsa da gerek fernando'nun formsuzluğu gerekse ndiaye'nin aşırı formsuzluğundan dolayı zaman zaman fernando'yu 8 numarada kullanmamız ve 6 numaraya donk'u koymamız yine 1 opsiyon eksilmemizi, marcao mariano kitlendiğinde yine topu çıkarırken zorlandığımızı hepimiz gözlemlemiştik.
    bu süreçte luyindama'nın topla çıkışları hepimizin yüreğini ağzına getirse de o çıkışlar çok büyük değer taşıyordu, ön alan baskısını kırmamızda çok ciddi yardımcı oluyordu. hepimizin malumu linnes'in ayağı temiz* olsa da pas oyununda kurucu rol üstlenebilecek bir oyuncu değil.

    2) neden nagatomo?

    fatih terim'in sol bekte solak oyuncu oynatmak istediği hepimizin malumu. saha içinde oyuncuların yerini değiştirmeyi çok sevse de a planındaki kadroda herkes kendi yerindedir.
    ---istisna---
    albert riera
    ---ìstisna---

    nagatomo da sağ ayak orijinli olsa da iki ayağını da eşit seviyede kullanabilen bir oyuncu. pas oyununda son maçta %97.6 gibi bir başarı yakalamış*. bir mariano gibi oyun kuruculuk görevi göremese de çabukluk ve savunma olarak linnes'in epey önünde. sol önde oynayan oyuncunun sağ kanat gibi orta saha sağ kanatı değil, forvet sol kanatı olduğunu ve sol stoperde sert bir oyuncu olsa da savunma anlamında hata yapmaya müsait genç bir oyuncu* olduğunu göz önünde bulundurursak o bölgede savunma anlamında daha güvenilir bir bek tercihi hiç de yanlış değil.

    e formsuzlar?

    e ben formdan bahsetmiyorum. diyorum ki linnes kendi oyununu zirvede oynasa dahi kendi vasatındaki bu iki bek, bu oyun tercihi nedeniyle linnes yerine oynayabilir. ki hazırlık döneminde linnes çok kötü bir performans gösterdi. tabi ki bu onun kötü oyuncu olduğunu göstermez, ancak şu an itibariyle nasıl marcao kötü başladıysa nasıl mariano/nagatomo kötü başladıysa linnes de kötü başladı.

    eğer yabancı sınırı el verseydi ve linnes kalsaydı;

    3 hafta sonra linnes ciddi bir form yükselişi yaşasa ve nagatomo/mariano aynı seviyede kötü devam ederse linnes formayı alabilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın