• 92
    dilimizde tüy bitti şurada, bu çark ancak bularak, geliştirerek, satarak döner diye. şu sıralar belki eleştirilse de bu yaz marcao’ya 12 milyon euro teklifin geldiğini hepimiz biliyoruz. 6 ay önce 4 milyon euro’ya buldun, oynattın, geliştirdin, teklifi kabul edip 12 milyon euro’ya satsan adamdan 6 ayda 8 milyon euro kar edip 12 milyon euro artıyı da oraya yazardın. o sıcak paradan sonra her türlü çevirirsin işi.

    şimdiyse falcao da katılırsa 11’nin yaş ortalaması 30. seneye bu kadrodan kimi satacaksın da kimi alacaksın mesela? bu takımın çok net şekilde gençleştirilmeye ihtiyacı vardı, en başında da 33’lük beklerin yenilenmesi lazımdı. ama ne lazım? para. var mı? karun’un hazinesindeki kadar paran olsa da satmadan zaten alamazsın. ee şu an satacak adam da bulamıyorsun. 33’lük nagatomo’yu, mariano’yu, numunelik arıza diagne’yi kim ne yapsın ki. senin 2.6 milyon euro verdiğin 32’lik mitroglou’ya babası kulüp kursa o parayı vermez.

    30+ yaşındaki bir adam her maç takla ata ata top oynasa da bonservisi eder sana, taşı sıksan göğü ters çevirsen en en fazla 10 milyon euro. gomis rekorları alt üst etti, milletin keriz bellediği araplara bile 6’ya sattın. bugün koskoca falcao’yu monaco en fazla kaç milyon euro bonservise satabilir?

    ama 18 yaşında çocuksa 6 ay oynadığı topla sana 11 milyon euro’yu bırakır gider. artık genç oyuncuların sırf yüksek potansiyellerine bile o paralar verilebiliyor. senin için büyük para olabilir ama adam için çerez parası, makas bu kadar açık işte. dün fransa ligi’nin alt sıra takımı dediğin takım bugün iki sene önce diagne parasına aldığı pepe’yi 80’e okutuyor, şimdi de yine diagne parasına aldığı osimhen’i kim bilir kaça okutacak.

    sattığın kadar al, iceberg’in görünen kısmı sadece. sorun zihniyetin ta kendisinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın