• 1
    senelerden beri nedenini merak ettiğim bir durumdur. genelde bonservisi elinde olan kaliteli ya da genç futbolcuları almaya sıcak bakmıyoruz. ne hikmetse bayern münih bile lewandowski gibi isimleri bedelsiz olarak önceden anlaşıp getiriyor. juventus'un bedelsiz getirdiği isimler emre can, adrien rabiot ve aaron ramsey var. daha pek çok örnek var ve bu yıldız isimler dışında normal alınabilecek isimler de dolu.. fakat biz bu işimize yarayacak oyuncuları eğer bedelsizse burun kıvırıp almıyoruz. yukarıdaki örnekleri, bu tür zengin klüpler bile bu yolla pek çok adam alıyor demek için verdim. her sene dünyada pek çok isim bonservissiz kalıyor ve bu ekonomik krizde, en kovalamamız gereken dönemde illa kazıklanmayı tercih ediyoruz. (misal olarak amrabat bedelsiz olsa alacak mıydık ya da günümüze gelirsek marcao, luyindama isimleri bonservissiz olsa alacak mıydık bunlar da soru işareti)

    mesela bafetimbi gomis'i bonservisi yokken almayıp bonservisliyken almak, daha bugün nemanja gudelj * ile bonservisi varken kovalayıp boşa düşünce almamak, max kruse ile bonservisi varken ilgilenip boşa düşünce vazgeçmek gibi tonla örnek var..
    o lüksümüz olmadığı halde beleş adamlara burun kıvırmak gibi garip bir huyumuz var demek istiyorum kısaca.

    oyuncu boşa düşünce gözden de düşüyor resmen.

    bunların nedenlerini tartışmak ve çözmek isterim. kulüp bu sayede rahatlıkla artıya geçmeye başlayacaktır.

    önemli not: önceden belirteyim; bu başlık bugünkü yönetim özelinde açılmamıştır. (ryan babel bedelsiz geldi mesela) sadece daha genel bir eleştiri ya da sorgulama için yazılmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın