resim
Eljif Elmas
Takım:RB Leipzig
Mevki:On Numara
Yaş:24
Boy:1.82
Uyruk:Kuzey Makedonya
  • 212
    avrupa'daki yeni dönem transfer piyasasını yakından takip etmeyen arkadaşların "kesin transfer şikesi var" dediği transferin öznesi isimdir. avrupa'da artık transfer şu şekilde oluyor arkadaşlar

    diyelim ki ahmet bir orta saha. 25-26 yaşlarında. ederi de 10 para, geçmişte yaptıkları da 10 para. ahmet'in transferinde dönecek para da 10 para civarı. satan takım tok satıcıysa 11'e satar, alan takım iyi pazarlıkçıysa 9'a alır.

    diyelim ki mehmet bir orta saha. 18-19 yaşlarında. ederi 10 para, geçmişte yaptıkları ise 5 para bile etmez. niye mi? çünkü sadece 1, hadi sizin için 2 sezondur profesyonel. amaaa....... mehmet'te henüz işlenmemiş bir cevher var. üff.. mehmet artık 100 para bile eder. neden mi?

    çünkü futboldaki arz-talep eğrisi bozuldu. her sene çıkan yetenekli oyuncu sayısı az çok belli. ancak avrupa'nın orta sıra takımları dahi iyi oyuncuyu bulmaya çalışıyor. küme düşmesi beklenen chaves'ten aldığımız marcao'ya bakın. portekiz'in adı sanı bilinmeyen bir takımdan bahsediyoruz. anlayın arzın ne kadar kısıtlı, talebin ne kadar devasa olduğunu...

    eljif 15 ediyorsa ozan neden 11'e satıldı? ozan 11'e satıldı çünkü stuttgart için 7.5 ile 11 arasındaki 3.5m€ ilişkileri sıcak tutabilmek için gözden çıkarılabilecek bir para. ozan'ın gerçek ederi ne miydi? bilemiyoruz. çünkü bizim dursun bakkalımız zamanında kendisine 7.5m€ maddesi konuldu. schalke'ye de stuttgart küme düşünce aktif olan 15m€ maddesi ile transfer oldu.

    eljif'e tekrar gelirsek... napoli eljif'e 15m€ veriyormuş. 15m€ ne? 15m€ dediğiniz para mı? siz napoli'yi bizim kıçı kırık ligimizdeki vasat ve fakir takımlardan biri falan mı sanıyorsunuz? napoli'nin son 3 senede yaptığı oyuncu satışından elde ettiği gelir 240m€!!! 1 milyar 524 milyon 636 bin liraya denk geliyor. galatasaray'ın toplam net borcu 1 milyar 435 milyon 800 bin lira.

    şimdi siz galatasaray'ın 114 yılda yarattığı borcu, 2 yılda ödeyebilen napoli'nin 15m€ para verip genç oyuncu almasını inanılmaz bir şeymiş gibi mi görüyorsunuz? napoli başkanı ben olsam ben bile veririrm eljif'e 15'i.
App Store'dan indirin Google Play'den alın