• 3873
    geçen sene ali koç vizyonu ve türkiye ligini isviçre, sırbistan vs gibi liglerle karıştıran damien comollinin kurbanı oldular. comolli bu ligde her türlü başarılı olabileceğini düşünerek komisyonunu yiyip cebini doldurabileceği vasat oyuncuları getirdi ve küme düşme tehlikesi yaşadılar.

    ancak şunu söyleyeyim. 2019-2020 sezonuna gerçekten bir plan dahilinde hazırlanıyorlar. aldıkları oyuncular geçen seneki gibi rastgele oyuncular değil. bir plan dahilinde, bu plana uyabilecek oyuncular transfer ediyorlar. nedir bu plan? geçiş oyunuyla hücuma kalkacaklar. rakibi üstlerine çekip vedat'a şişirecekler. vedat indirecek, rakiple boğuşacak, topu saklayacak ardından ok gibi ileri fırlayan moses'e, garry rodrigues'e atacak ve rakibi dengesiz yakalayıp atak yapacaklar. vedat üst düzel bir bitirici değil ama arkasında vedat'ın bu açığını kapatacak bir kruse var. ndiaye'ye talip oldukları söyleniyor. ndiaye orta sahayı kontrol edemez. ama dikine gidişleri ile bu geçiş hücumunda iyi işler yapabilir. bu oyun planında ndiaye'yi öne doğru, hatta öndeki üçlüden biri olarak kullanarak verim alınabilir.

    olaya galatasaray'da oynamış eski oyuncular olarak bakmak çok sığ, ligi tanıyan, türkiye'ye koşa koşa gelecek ve geçiş oyunu oynayacak oyunculara talipler. başarılı olurlar, olmazlar orası ayrı mesele ancak ortada kesinlikle bir oyun planı, düşüncesi var. ben bu transferlerin arka planında bir futbol aklı olduğunu düşünüyorum. ancak bu akıl ali koç vizyonu ve damien comolli'nin çok ötesinde bir akıl. muhtemelen transfer politikasına emre belözoğlu, rıdvan dilmen gibi futbolu bilen adamlar yön veriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın