• 410
    altyapısından yusuf yazıcı ve abdülkadir ömür gibi yıldızları, uğurcan çakır ve hüseyin türkmen gibi yıldız adaylarını çıkarmış olan trabzonspor, bu transfer döneminde ciddi bir mali kriz içinde olmasına rağmen salih kavrazlı, atakan gündüz, taha tunç ve fıratcan üzüm gibi genç oyuncular transfer etti. "transfer komitemiz bu oyuncuları almadığına göre bir bildikleri vardır" diye düşünüp trabzon'a hayırlı olsun demekten başka bir şey elimizden gelmiyor, bu oyuncuların galatasaray altyapısındaki meslektaşlarından daha iyi olup olmayacağını da zaman gösterecek. fakat birçok insanın "büyük potansiyel" olarak nitelendirdiği 2002 doğumlu salih kavrazlı veya transfer edilen diğer bir oyuncu yakın zamanda parlarsa trabzonspor çok büyük kazanç elde edecek.

    peki bu transfer döneminde galatasaray ne yapıyor? galatasaray elindeki yıldız adayları olan atalay babacan ve abdüssamed karnuçu ile sözleşme yenilemeyi hala başaramadı. bu oyuncularla sözleşme yenilemediği gibi, bu oyuncuların yerine altyapı için herhangi bir transfer de yapmadı. bununla da kalmadı, altyapıya doğru düzgün bir stoper alamadığı için 1.80 boyundaki gökay güney'i bir sezon boyunca mecburiyetten stoper oynattı. şimdi gökay'ı stoper oynatmaya kalksak hava topu zaafiyeti yaşayacak, önlibero oynatmaya kalksak tecrübe eksikliğinden dolayı sudan çıkmış balığa dönecek. umarım aksi gerçekleşir ama gökay kötü oynarsa ipe çekilen de yine o olacak.

    altyapıdan çıkan oyuncularımızın fiziksel durumu içler acısı, gelecek vaat eden oyuncular sözleşme uzatmaya yanaşmıyor, gelecek vaat eden diğer adamları da transfer etmiyoruz. tutturmuşuz bir "altyapımız çok iyi" geyiği, çok sıkışırsak "en azından fener'den iyiyiz ya heh heh" deyip avunuyoruz. böyle bir saçma dönem işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın