• 134
    5 gün kalan maç.

    https://gss.gs/6fj.jpg

    bizler inandık siz de inanın bizim için bu maçı alın!

    yani böyle girmek isterdim entrye ama malesef inanmayan çok kişi var. "belli bir kısmımız inanmışız"

    adam (bkz: sözlük'te roman yazarak maç kazanmayı beklemek) diye bkz vermiş nick altımıza.

    sebep ne?

    - galatasaray futbol takımının kazanacağına olan inancımız.

    çok güldüm entrye o ayrı da, o zaman zaten sözlükte yazmamızın ne gibi anlamı var? kısa-uzun entry ile performansın bir ilişkisi var mı? biz burada ne yapıyoruz?

    benim entryi uzun yazmamla, inancım arasında bir ilişki olsa sözlüğün en uzun entrysini de yazarım ama sen okur musun?

    lan yemin ediyorum insanı şuradan soğutuyorsunuz?

    git okuma entrylerimi? engelle!

    ne güzeldi eskiden çekirdek bir aile gibiydik. trollü de vardı, eleştireni de, romantiği de ama bir saygı vardı, bir kalite vardı.

    demek bu tipler 1987'de, 1988'de olsa, 1999'da olsa ne 14 sene sonra şampiyonluk, ne yarı finaller ne uefa kupaları gelecekmiş?

    olum galatasaray'a inanmayan adam gitsin az ötede yazsın, ekşisözlük'ü var, twitter'ı var, facebook'u var, instagram'ı var. git yaz orada dilediğini.

    sen daha galatasaray sözlük'ü anlamamışsın, hissetmemişsin, yaşamamışsın...

    buranın gücüne, sinerjisine, buradan dalga dalga yayılan enerjiye inanmamışsın ben sana bir cümle yorum yazsam ne olur 1 sayfa yazı yazsam ne olur?

    ben 1999'daki son galibiyetten sonra her sene yine kazanacağımıza inanmış adamım, aklım, mantığım başka söylese de inanmışım.

    2012'de berabere kalacağımızı biliyordum ama hem şampiyonluğu hem galibiyet hasretini sona erdirmeyi hayal etmişim. keza geçen sezon da maç banko 0'dı ama galibiyete inanarak gittim.

    galibiyete gidip 6 yediğim de oldu, içten içe inansam da aklımın el vermediği günde 4 yiyip rencide olduğum da oldu ama bir kere olsun inanmaktan vazgeçmedim.

    --- alıntı ---
    bence galatasaraylılık din gibi, mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır. galatasaray'ı işte bunun için tercih eder ve galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım.

    --- alıntı ---

    ben kadıköy'ü yakmaya gidiyorum kardeşim, fatih terim'in de , takımın da benden farklı düşündüğünü sanmıyorum!

    rakip gergin, rakip tedirgin, rakip bizden güçsüz. bize karşı özellikle kadıköy'de psikolojik üstünlüğe sahip tek futbolcu var o da maçlarımızda ekstra iyi oynayan volkan demirel.

    onun da oynayıp oynamayacağı belli olmadığı gibi, tarafımızdan rencide edilmişliği de çoktur.

    kalan oyuncular için bu derbi bu sezonun tek hedef maçı. sezonu kurtarma maçı. diğer taraftan ise 20 sene sonra ilk kez kaybeden takım olmak istemeyecekleri kesin.

    taraftarın atmosferi hararetli bir hale getirip, kendi takımlarını yukarı çekeceği kesin.

    eğer sakin kalabilir ve özellikle de ilk yarım saatte baskı yediğimizde golü yemezsek maç bize dönecektir. daha geçen sezon gördük maçı kazanacak pozisyonlar geldi ayağımıza. yeter ki saçma sapan bir gol yiyerek maça başlamayalım.

    kadıköy ve diğer her derbiler artık ev sahibi takımın baskılı başladığı bir 20 dk ile başlıyor. o bölüm kritik işte. alex'li yıllarda o golü o zaman diliminde yiyorduk ve güzel bir mağlubiyet alıp dönüyorduk.

    bana kalırsa şu anki kadrolar arasında ciddi kalite farkı var. hocalar arasında da yine aynı fark mevcut. tek artıları ve dengeleyen unsur taraftar.

    yıllarca dayak yedik, hakemlerle vb şekilde 20 senenin en az 5-6 tanesinde saçma şekillerde hakkımız yenerek yenildik.

    7-8 tane maçı gayet güzel kötü oynadığımız günde, haklarıyla kazandılar.

    beraberliklerimiz var bir de 2010'dan bu yana.

    her ne kadar bu sezon doğru kullanılmasa da var var artık. işlerine geldiği gibi kullansalar da çok net pozisyonların kaçma şansı kalmadı. bu biraz daha şansımızı arttırdı bence.

    eğer belhanda, ndiaye, diagne gibi oyuncularımız sakin kalabilir ve oyuna konsantre olabilirlerse kalite farkımızla maç bize daha yakın.

    bu benim romantikliğim değil, futbol aklım.

    artık şu "yok amk olmuyor işte, pino'yu çizgiden çıkardılar, baros'un direkten dönen şutu, tolga ciğerci, maicon direk, burak yılmaz kalenin üstündeki ip, papaz büyüsü var amk" muhabbeti bitsin.

    sen bunlardan bahsedersen, oyuncu da senden görür inancı düşer.

    galatasaray sinerjisi olmasaydı 2012'de de çıkamazdın o stattan. o maçtan daha gergin ve telafisi olmayan bir maç mı yaşadık biz hayatımızda.

    ama çıktık çatır çatır aldık şampiyonluğu, kaldırdık kupamızı.

    bu hafta sonu da gideceğiz ve elimizden geleni yapacağız. kazanırsak şampiyonluk yolu açılır, ellerindeki oyuncağı da almış oluruz. iyice kaosa girerler. her fırsatta seni sırtından vurmaya çalışan camiaya daha güzel ne yapabilirsin. kazan, küme düşme hattına yolla, fener ol kampanyasının gazını kaçır, ali koç'a, ersun yanal'a, ilk maçta sana yapmadığını bırakmayıp belki de seni şampiyonluktan edeceklere cevabı sahada ver. yalnızca kendine inan!

    galatasaray gerektiği yerde istediğini alacak güce sahiptir!

    inanmayan otobüse binmesin kardeşim, maçı izlemesin!

    (bkz: hedef 22)

    (bkz: kon2antra2yon)

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın