• 2
    6+2+2 kuralı geldiği anda yönelmemiz gereken, devletin verdiği hak. kadromuza, fransa 2. ligi, brezilya, portekiz ve benzeri liglerden, genç oyuncuların bol olduğu, henüz a milli olmamış oyuncularla doldurup gerekirse 200-300 bin fazla para verip* sözleşmeye yerli pasaportu alınacak şartı eklenerek oyuncu transfer edilmelidir. henüz a milli takımda oynamamış birisi 250 bin dolara türk vatandaşı olabilir ve türkiye milli takımında oynamaya elverişli olduğu için de yerli kontenjanından sayılır.

    tabii ki bütün takım bu tarz oyuncularla dolmayacaktır ama en azından kadroda bu tarz 2-3 oyuncu olsa elimiz çok rahatlar. buradaki en büyük sıkıntı, türk olmaya oyuncuları ikna etmek. fakat fransa, almanya, brezilya vb. büyük takımlarda forma giyme şansı çok zor olan oyuncular bence ikna edilebilir. kaldı ki, türkiye milli takımında oynamaya elverişli olması yeterli. belki de çağırılmayacak ve oynamayacak bile.

    einstein was here*

    yasal olarak bu durumu engelleyen bilmediğim başka bir kural varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

    edit: milli takımda oynamaya elverişli olması yeterli değilmiş sanırım. milli takıma çağırılıp forma giymesi gerekiyormuş :/
App Store'dan indirin Google Play'den alın