• 8
    --- alıntı ---

    chp mersin milletvekili alpay antmen, futbolcuların isveç'te yüzde 59, portekiz'de yüzde 56,5, danimarka ve ispanya'da yüzde 56 oranında vergi ödediğine dikkati çekerek türkiye'de bu oranın yüzde 15'ten yüzde 30'a çıkarılması için kanun teklifi hazırladı. (aa)

    --- alıntı ---

    türk futbolundaki onlarca saçmalıktan yalnızca biri de türk futbolundaki vergi yüzdesi. yabancı futbolcuları -görece nitelikli- ülkeye çekebilmek için birtakım şeylerden feragat edilmesini anlayabiliyorum, diplerde olmasa da ligimizin bilinirliği ve gücü ortada. ancak %15 cidden saçmalık derecesinde düşük bir oran.

    oran %30'a çekilirse drogba'lar, sneijder'ler gelmez? gelmesin. türk futbolu kulüp fark etmeksizin bir futbolcuya 5 milyon €'ları gömebileceği yılları geride bıraktı artık. buna ne kulüplerin mevcut mali yapısı izin verir ne de güncel dolar/euro kuru. kısacası bir hamle yapılacaksa tam zamanı.

    vergi oranı yükseltilse bile farkı kulüpler öder? ödemesin babacım, ödemesin anacım. bu zamana kadar ödediler de ne oldu? durum ortada. devlet, federasyon vs. bu konuda samimi bir tutum sergiler, kulüpleri buna göre denetlerse konu zaten kapanır. istensin, istenen uygulansın kafi.

    hakkaniyet olmaz; %15 türkiye cumhuriyeti'ndeki her çalışan yurttaşa eşit şekilde uygulanan bir vergi zorunluluğu? teoride mantıklı gibi görünse de pratikte doğru bir yaklaşım değil bu bana kalırsa. ülkemizdeki futbolcuların vergi rakipleri bu ülkenin asgari ücretle çalışan vatandaşları olamaz, bu futbolcuların vergi denkleri avrupa başta olmak üzere dünya futbolundaki meslektaşlarıdır (hele ki maaşlarını yabancı kur üzerinden aldıklarını düşünürsek). şuna* yakın bir düşüncedeyim.

    teklifi hazırlayan milletvekili chp'denmiş. özellikle belirtiyorum, muhalif bir birey olarak bunun chp'sinde, akp'sinde, zartında zurtunda değilim. yeter ki gereken yapılsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın