• 1845
    evet değerli sözlük yazarları. bu defa forvetsiz geçen şu günlerde size neşelenmeniz ve stres atmanız için komedi dalında film önermeye karar verdim.*

    öncelikle steve carell'ın baş rolde olduğu iki filmi önererek başlamak isterim. date night(çılgın bir gece) ve crazy stupid love(çılgın aptal aşk*) . her iki film de kendinizi bırakıp, eğlenebileceğiniz, başarılı komedi filmlerinden. komedi filmi alanında çok iddialı değilim ama çok sevdiğim bir yapım olan me, my self and irene'ı(ben, kendim ve sevgilim) da önermek isterim. jim carrey' nin başrolde olduğu ve çok beğendiğim komedi filmlerinden. tabi ki jim carrey deyince liar liar(yalancı yalancı)'ı da önermeden geçmeyelim izlememiş olanlara.

    kişisel oşarak çok beğendiğim horrible bosses(patrondan kurtulma sanatı), gene oldukça eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacak filmlerdendir. adam sandler' ı çok sevemedim şimdiye kadar, fakat the longest yard(en uzun mesafe) izlediğim kaliteli komediler içerisinde yer alır. ayrıca yine adem sandler'ın baş rolde olduğu click(kumanda) ve 50 first dates(50 ilk öpücük) siz değerli renktaşlarıma tavsiye edeceğim komedi filmlerindendir.

    yine bir baş yapıt sayılabilecek, kaliteli bir filmi önermek isterim, in bruges(brüj'da). daha önce burada bahsedilmiş ama gene de underrated filmlerdendir benim nazarımda. komedi filmi demiyorum tabiki kendisine, ama oldukça kaliteli kara mizah olduğu da aşikar filmde. izlememiş olan varsa şiddetle tavsiye ediyorum. fakat öyle gülmelik, eğlenmelik film değildir. daha çok dram, suç ve komedi unsurlarını buluşturmuş, sergilediği kara mizahla da sinema dünyasına ışık turmuş bir yapımdır kendileri.( martin mcdonagh abimize saygılar)

    edit. imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın