resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1648
    biz 2 sey istiyoruz futbolculardan "adam profesyonel olacak kendisine bakacak, isine saygisi olacak", eger altyapidan cikmissa ya da turk ise "kani sari kirmizi aksin, metin-bulent olsun, sen sahadaki biz laylaylay"

    kusura bakmayin da bu ikisi birden olmaz. secim yapmaniz lazim. eger profesyonel, isine saygisi olan biri istiyorsaniz, kendisini gelistirmek icin gidene laf etmeyeceksiniz. ozan stuttgart da buradakinin 10 kati gelisir ve galatasaray in henuz goremeyecegi 40+ m euro bonservisle buyuk bir takima gidebilir (40 m a giderse 1.5m euro yetistirme aliyoruz bu arada), hem galatasaray in hem turk futbolunun prestijini arttirir.

    eger kani sari kirmizi akacaksa, kendisini gelistirmeyebilir iste o zaman da adamcilik baslar, vasatlik baslar(semih, sabri, arda satilmasa arda da boyle olacakti). evet eskiden iyi adamlar vardi ama o adamlar bir altin jenerasyondu bunu anlayin. metin oktay donemini bilmem yasim itibariyle namumkun, lakin o zamanlar endustriyel futbol gelismediginden gidebilmek zordu.

    kisacasi ozan kalsaydi vasat bir adama donusebilirdi. ha donusmeyebilirdi de ama sen ondan maksimum 20m kazanirdin. simdi satis payi olacak diyorlar 10-15%, ozan bir sonraki transferi 50 milyon yaparsa yine 20m kazaniyorsun ama bir sonraki buyuk takima direkt futbolcu sattiginda 25 acabilirsin. cunku prestijin var.

    futbolcu satmadan klup altyapisi prestiji olmaz. biz bu ekonomik durumdan ya 6 7 sene ust uste sampiyon olarak ya da oyuncu satarak cikariz ki ilk opsiyon mumkun degil.

    o zaman satacaksin arkadasim. bunun lami cimi yok. ozan a ayrica yasam standardi yerlerde olmus, ozgurlugun olmadigi despotizm ile yonetilen bir ulkede yasamak istemedigi (ben de gittim 9 sene once) icin kimse kizamaz. hatta ben gitmemis olsam su an bildiklerimin yarisini bilmiyordum. ama gittim cunku her seyden once kendime saygim vardi. ozan da boyle dusundugu icin gidiyor. yoksa stuttgart ile zaten cl de oynamasi zor. ama iste oradan bayern e kapak atmasi icin gereken vizyon ve potansiyel kendisinde var.

    bu yuzden bu cocuga kizmak, bulent korkmaz olmasini beklemek zor. gitsin, potansiyelinin maksimumuna erissin, zamani gelince donsun ve ogrendiklerini aktarsin.

    ama bu prestiji "metin oktay" olarak kazandirmak cok cok zor. bunun icin messi ayarinda bir adamin altyapidan cikmasi ve turkiye ye ragmen kendisini surekli gelistirip dunyada 1 numara olup seni tasimasi lazim. bu da anca fifa oyununda kariyer modda oluyor.

    ha ozan olmadi mi, o zaman 12m euroya cop kakalamis oldun kotu mu?
App Store'dan indirin Google Play'den alın