• 6
    http://plasedergi.com/...mi-futbol-ulkesi-mi/

    sonuna kadar katıldığım önermedir.

    bunu söylerken de, asgari ücret alan insanların fazla vergi vermesi diye başlamayacağım. konu eğer sporsa, ona göre gitmeliyiz. her yerde bir savunma var, işte bu vergiler normal sonuçta yabancı oyuncuyu nasıl getireceksin diye. e getirme kardeşim. altyapına yönel. sağlam bir milli takım çıktıktan sonra ülke futbolu da gelişim gösterir zaten. fransa ligi çok mu önemli bir lig? çok mu sağlam maçlar oynanıyor? bana kalırsa kötü bir lig ama çatır çutur da vergisini alıyor kardeşim. çünkü milli takım bazında başarı sağlıyor ve önemli yetenekler keşfediyor. ndombélé, mbappe, lacazette, kante, griezmann, varane, pogba ...... gibi yetenekler az vergi alınan bir yerde çıkmazdı. oh ne güzel, vergiyi az tut, başka bir ligden hafif pişmiş oyuncuya tonla para ver sonra medet um. böyle böyle batıyoruz arkadaşlar. altın işlemek yerine, işletmek için para verirsek altından kâr elde edemeyiz.

    bak adamlar vergisi en yüksek ülke olmasına rağmen dünya kupasını kazandı. eğer kolaya kaçıp sırf oyuncu gelsin diye vergiyi kıssaydı, saçma sapan oyunculara tonla para verip ülke futbolunu daha da beter hale getireceklerdi. ama gittiler altyapıya yöneldiler. oyuncunun vergi triplerini, fazla maaşını defedip, en kolay yoldan altyapıya yöneldiler ve kazandılar.

    kısacası konu eğer vergiyse ve sırf yabancı futbolcuların ülkeye getirilmesi için düşük tutuluyorsa, farklı bir yerden bakıp bakış açımızı değiştirmemiz lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın