• 134
    3 tane son şampiyon unvanı takım bulunduran grup. lokomotif moskova, porto ve galatasaray. bu sayı aynı zamanda, bu senenin en fazla son şampiyon bulunduracak grubu olacak. yani siz bakmayın ziraat türkiye kupası grubu dediklerine...

    2017-2018 liga nos şampiyonu porto ile başlayalım dilerseniz:

    porto da bizim gibi lig serüvenlerine 4/3 yaparak başladı. 2017-2018 sezonundaki kadrolarında değişime gitmeyerek kadro yapısını korudu. bu aslında tartışılacak bir konu. her sene ligin en ağır favorilerinden biri olabilir porto ama şampiyonlar ligi için beşiktaş seviyesinde bile değildi geçen sezon. liverpool'a karşı aldıkları 5-0'lık ağır mağlubiyet ise bence sorgulanması gereken bir konuydu. *

    porto takım istatistiklerine ( futbolcu istatistikleri) gelecek olursak:

    maç başına en fazla şut çeken futbolcuları 2.5 şut ile yacine brahimi. en skorer isimleri tanıdık bir isim olan, adı bizimle anılan vincent aboubakar. 3 gol 2 asist ile liga nos'a fırtına gibi bir giriş yaptı. sergio oliviera ismi bizim için odak noktası ve porto'nun zayıf karnı olarak nitelendirilebilir. orta sahanın vazgeçilmez ismi olsa da takımın brahimi ile beraber en çok top kaptıran ismi. bu arada takımın en çok top çalan ismi de oliviera :) kısacası kovalıyor. defansları diogo leite ve felipe toplam 34 hava topu kazanıp 11 hava topu kaybetmiş. hector herrera ise porto adına oyunun köprüsünü oluşturan isim diyebiliriz. 204 başarılı kısa pas yapmış oyuncu sadece 25 kez bu alanda başarısız olmuş. 18 başarılı uzun top gönderen herrera sadece 4 tanesini adrese teslim edememiş. kilit pas olarak tanımladığımız alanda ise en başarılı isim, tanıdık biri alex telles. toplam 12 kilit pas atan telles takımın en çok asist üreten isimlerinden biri de(2 asist). defansta felipe saatli el bombası kıvamında. oynadığı 360 dakikaya 3 sarı kart sığdırmış. takımın en çok ofsayt bayrağını gören ismi ise 5 kezle moussa marega.

    porto saha dizilişi: http://gss.gs/D1p.jpeg

    gelelim 04 schalke'ye:

    baştan söylemeliyim ki almanya'da bulunan taraftarlarımız 'burası samiyen' tezahüratı yapacak gibi duruyor yine. sayıca deplasmanda onlardan üstün olmamızı diliyorum. schalke 3-4-1-2 formatında diziliyor sahaya. ah domenico todesco ah! bundesliga'ya 2'de 0 yaparak başladı schalke, mutlu musun!? (darısı şampiyonlar ligi'ne).

    schalke 04 oyuncu istatistikleri:

    en fazla şut çeken isim tabi ki de mark uth. ama abartılacak kadar değil 4 şut çekebilmiş kaleye. schalke'nin ligdeki tek golünü ise nabil bentaleb kaydetmiş. yılların tecrübesi naldo haliyle ve fiziğiyle 15 hava top kazanmış ve bu alanda takımının en iyisi olmuş. sadece 2 maç için gerçekten ilgi çekici bir istatistik. matija nastasic ve yevhen konoplyanka kendilerine hakim olamayan mahallenin haşin abilerine benziyor. ikiside birer kırmızı kart görüp sahadışında kalmış. takım olarak fazla ofsaytta kalmayan schalke 3 kez ofsayt bayrağı ile karşı karşıya kalmış. daniel caliguri toplam 5 kilit pasla takımın en önemli oyuncularından biri benim diye bas bas bağırmış, bu alanda takımın en iyisi aynı zamanda. salif sane ve naldo takımın en çok pas gönderen iki ismi. ikisinin üzerine kurulacak baskı çok önemli. hızlı oyuncularımız kilidi açacak isimler olabilir. henry onyekuru sizi çok sevecek :)

    schalke 04 saha dizilişi: http://gss.gs/6Zu.jpeg

    seni unuttum mu sandın? (lokomotif moskova):

    ilk torba dışındaki rakiplerin grubunda en çok görmesini istediği takım lokomotif'ti. acaba görece olarak ilk torbanın güçsüz takımı gözükmelerinden mi yoksa soğuk deplasman maceraları tüm takım taraftarları için cazip mi geldi bilemiyorum. rusya soğuktur gidecekler şimdiden dikkat etsin :( lig serüvenlerine 2 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak başlayan moskova tam bir denge takımı olduğunun sinyallerini veriyor.

    neyseee gelelim moskova'nın karnesine:

    en çok kaleyi deneyen isim, manuel fernandes. toplam 13 kez rakip kaleyi yoklamış. tanıdığımız bir isim olan fernandes'in şutlarını beşiktaş dönemlerinde etkili buluyordum. 13 şutun birini gole çevirmiş fernandes. tecrübeli fernandes takımın en fazla top kaybeden isimlerinden biri aynı zamanda. vedran corluka 19 başarılı hava topu kazanarak tecrübesi ve fiziğiyle bu alanın birincisi. takımın pas istasyonunu sağlayan oyuncu igor denisov. kilit pas atma noktasında ise manuel fernandes 14 pasla bu alanın birincisi konumunda. aynı zamanda fernandes 46 başarısız kısa pasla en çok top kaybeden oyunculardan biri. portekizli kaybetse de deniyor. her istatistiğin birincisi olmak istiyorum diyen fernandes 6 kez ofsayta yakalanarak bu alanın da birincisi olmuş. vladislav ignatjev abimiz ise takımının tek kırmızı kart gören oyunucusu konumunda.

    lokomotif moskova saha dizilişi: http://gss.gs/uhQ.jpeg
App Store'dan indirin Google Play'den alın