• 10
    bence bundan bir sorun yok. zannetmiyorum ki bugün koç'ta çalışan uluslararası çapta birisinin dolar cinsinden maaş istemesin. işin sonunda uluslararası bir iş yapılıyor ve yanındaki aynı seviyedeki adan pasaportu sebebiyle euro ile maaş alıyorsa, türk oyuncuda bunu isteyecektir.

    aslında burada duygusal bakmamak lazım. bu bir iş. futbolcu işin bir tarafı, takım başka bir tarafı. futbolcu elindeki silahlarla en iyi şekilde arttırıp en iyi kârı isteyecek. burada önemli olan sınırların olabildiğince yok olması, gerek sporcu bulma sistemlerinin gerek alt yapı sistemlerinin gelişmiş olması. bunlar gelişirse bir oyuncu bizim istediğimiz kriterleri istemediğinde başka bir oyuncuya yönelebiliriz daha da önemlisi hiç söz konusu oyuncuya gitmeden alt yapıdan oyuncu çıkartabiliriz. işin kültürel kısmını da geliştirir bu durum.

    tabi sporcunun silahlarını arttırması söz konusu olduğu gibi kulüplerin de silahlarını arttırması gerek. yani siz daha güçlü olun, anlaşma masasında daha kuvvetli olun.

    örneğin muğdat'a karşı biz daha güçlü olduğumuz için muğdat buraya gelmek istediği için tl ile sözleşme yapabildik. yoksa ben ben yabancılarla da tl cinsinden anlaşma yapılsın isterim. işte amacımız bu güce ulaşmak olmalı. insanlar buraya gelmek istemeli, biz onları buraya getirmek için yanıp tutuşmamamız gerekiyor. bunun için de daha cazip bir kulüp olmamız gerekiyor. örneğin geçen sene östersunds'ta oynayan bir oyuncu (galiba same'ydi adı ama başka topçuda olabilir) "tabiki de galatasaray'da oynamak isterim." demişti. o oyuncu için, muğdat için vs biz çekici bir kulübüz. çekici olduğumuz oyuncuların seviyesi artarsa o zaman gelişmiş oluruz, benim gözümde.

    tabi uefa bile türk oyuncularla tl cinsinden anlaşma yap diyor. yani benim önerim ve empatim biraz ütopik oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın