• 231
    18 haziran 2018 isveç güney kore maçında görüldüğü üzere bir pozisyonu düzeltme uğruna birçok pozisyonu harcayan sistem.
    ya eğer penaltı olmasa idi? isveçliler hakemle uğraşmakta olduğu için kore daha avantajlı olmayacak mıydı? ayrıca yakın dövüş müsabakalarında * bildiğim kadarıyla hatalı itiraz sonrası rakibe bir puan veriliyor. eğer bu penaltı olmasa idi, oyun akarken hakemi baskı altına alan o kadar isveçli futbolcuya hiçbir şey uygulananmayacak mı? sarı kart demiyorum tabii. yani sadece hakemi değil oyuncuları da tembelleştiriyor. sen devam etsene eğer bir hata varsa zaten hakeme bildiriyorlar. ama akan oyunu bırakıyorsun. bu sefer haklılar ama ya penaltı kararı verilmeseydi? ya da hakem oyunu devam ettirseydi? kısaca desteklemiyorum 'var' sistemini. ama kullanılacak bundan sonra görünüşe göre. fakat oturması için 3-4 sene var gibi gözüküyor. dünya kupasında kullanılıyor olması -bazı itirazların daha yüksek sesle doğma ihtimaline rağmen- bence doğru bir tercih.

    ekleme: var'ın sadece oyun durduktan sonra kullanılması gerek gibi gözüküyor. penaltı olmasa idi tehlikeli kore atağı hiç edilecekti.
    ayrıca var konusunda çok fazla itiraz eden oyunculara da turuncu veya beyaz kart gösterilebilir. ya da takım başına 3-5 kere itiraz hakkı tanınabilir.
    bunlar ve bunlar gibi değişiklikler 'var' sisteminin oturması için gerekli değişiklikler bence.
    ama sormak istiyorum: gerçekten bu kadar değişikliğe ihtiyaç var mı? duyuyor musunuz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın