• 1
    ne yazık ki çarpık bir şekilde işlemektedir. bir oyuncuyu temsil eden onlarca menajer adıyla insan bulunmaktadır. bunlar ayrı ayrı kulüplerle gidip görüşme yapmaktadırlar ve bu yüzden hem kulüpler hem de oyuncular ciddi zararlara uğramaktadır. bu sistem şu şekilde işlemektedir. fifa menajerlik lisansı olan bir kişi kendi şirketini kurup altında eşini dostunu çalıştırmaktadır. bu kişiler ne yazık ki lisanslı değildir. mehmet topuz transferinde yaşananlar bu sistemin çarpıklığının en güzel örneklerinden birisidir.

    avrupa' da da bu işler ne kadar aynı olmasa da çok iyi yürümemektedir. örneğin de nigris' in ölümünde menajerlerinin birinci dereceden suçlu olduğunu düşünmekteyim. oyuncuya futbol oynayamaz teşhisi konulmasına rağmen larisa' ya transferini gerçekleştirip bir anlamda oyuncunun hayatıyla oynamışlardır.

    normal bir insanın fifa menajerliği kurslarına katılmak için 100 bin isviçre frangı teminat göstermesi gerekiyor. bu para da oyuncunun yaşaması muhtemel maddi ve manevi zararlarda menajerden kesiliyor. ne yazık ki ülkemizde bu parayı vermemek için kaçak bu işleri yapan insanlar cirit atıyor ve ne yazıktır ki milyarları götürüyorlar.

    ayrıca fifa menajerliği kursları ingilizce ve fransızca olarak yapıldığı için bu insanların zaten bu kurslara katılabilmeleri gibi bir durum olacağını sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın