• 13
    hiçbir anlamda olumsuz yorum yapilayamayacak durum. bedelli askerlik yapmistir cunku devlet bu imkani saglamistir. (nedeni farkli olabilir. genelleyemeyiz. egitim, kariyer, korku, sorumlu oldugu bir aile, yaş, sağlık(geçerli olmayan bir hastalik, fiziksel durum) gibi pek çok neden yatabilir bu hakki kullanmasinda. teror sempatizani, ulke dusmani da olabilir.) o da bu hakki kullanmistir. vicdanen rahat olduktan sonra bir onemi yoktur.

    asker selami vermistir cunku kendince destek olmak istemistir. o selami vermek icin askerlik yapmaya gerek yok. zira zeytin dali operasyonunda gorev yapan personellerin en dusuk rutbelisi uzman onbasi/cavus. bazi sozlesmeli erler de yer aliyor ama onlar cogunlukla geri hizmet, ikmal ve tankci olarak gorev yapiyor. sicak catismaya direkt olarak girmiyorlar. yukumlu erlerin cogu guvenli yerlerde, rahat bir sekilde askerlik yapmakta.

    not: hakkari, şemdinli.

    edit: gol sonrasi asker selami verildiginde askerdeki hic kimse kufur etmiyor. aksine, herkes helal olsun be diyip, selami uzerine aliniyor. cunku o selam, biz de askere haziriz selami degil, bizim icin mucadele eden askerlere selam olsun selamidir. moraldir. motivasyondur. bu kadar basit bir olayi carpitip, bunlar bedelli yapti seklinde olaya yaklasirsan iyi niyetli olmadigini zaten ortaya koymus olursun.

    askerlik yapmayan askerlik hakkinda yorum yapmasin, y.disinsa yasayan turkiye hakkinda yorum yapmasin, ozel sektorde calismayan ozel sektor hakkinda yorum yapmasin, ölmeyen adam ölüm hakkinda yorum yapmasin??? cidden bu nasil bir dusuncedir? ha yasamadigin bir sey hakkinda ileri geri konusmak olsa konu hak veririm ama adam bedelli yapti diye vatan haini mi oluyor? ulkesini ve ordusunu sevemez mi?

    neden zenginlerden kimse sehit olmuyor deniliyor. ulkedeki zengin kime denir bilmiyorum ama gercekten zengin olanlarin diger nufusa orani kac? 1:1000? 1:10000? dolayisiyla sehit haberlerinde zenginlere denk gelme ihtimaliniz de bu oranlara denk. zengin oldugu icin askerligini yapmayan ya da kolay yerlerde yapanlar var mi? var elbet. bizzat birinci agizdan duydum. araya tumgeneral sokup, kd yapan cok milliyetci, ulkucu biriyle tanismistim dugunun birinde. o yuzden lafta milliyetci ve vatansever insanlara ben de temkinli yaklasirim ama bu demek degil ki asker selami veren futbolcu iki yuzlu ve populist. vicdani bir seydir bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın